Ειδησεογραφικό site

Αποσύρουν το βραβείο Emmy που θα έδιναν στον Κέβιν Σπέισι

55

Αποσύρουν τελικά τη βράβευση του Κέβιν Σπέισι με το Διεθνές Βραβείο Ιδρυτών Emmy οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης μετά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση στον 14χρονο τότε ηθοποιό Άντονι Ραπ, τη δεκαετία του ’80.

Ο Κέβιν Σπέισι, που έχει τιμηθεί δύο φορές με Όσκαρ, επρόκειτο να λάβει το συγκεκριμένο βραβείο τον επόμενο μήνα σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.  Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρει πως «στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων» θα αποσύρει την βράβευση του ηθοποιού.

Το  Διεθνές Βραβείο Ιδρυτών Emmy, το οποίο θα αποδιδόταν στον Σπέισι στην τελετή της 20ής Νοεμβρίου, είναι ένα ειδικό βραβείο που απονέμεται σε όσους με το καλλιτεχνικό τους έργο έχουν συμβάλει στην ποιότητα της παγκόσμιας τηλεοπτικής παραγωγής
Το βραβείο στο παρελθόν έχει απονεμηθεί στους Στίβεν Σπίλμπεργκ, στον δημιουργό τυο Downton Abbey, Τζούλιαν Φέλους και στον Σάιμον Κάουελ, κριτή του X-Factor.

H Ακαδημία, που απονέμει τα διεθνή βραβεία Emmy, βραβεύει προγράμματα που προβάλλονται εκτός ΗΠΑ, ενώ η βασική απονομή γίνεται παραδοσιακά κάθε Ιανουάριο.

Η εξομολόγηση του Κέβιν Σπέισι έχει πυροδοτήσει ένα ντόμινο αντιδράσεων, καθώς χτες το Netflix, λίγες μόλις ώρες μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού της παρενόχλησης από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ, ανακοίνωσε το τέλος του «House of Cards», λέγοντας πως η επόμενη σεζόν θα είναι και η τελευταία της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.