Ειδησεογραφικό site

Αποκατάσταση της νομιμότητας συνιστά το «ξήλωμα» της Θάνου

176

Αποκατάσταση της νομιμότητας και επιστροφή στην αποκομματικοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών, συνιστά η κυβερνητική απόφαση για καθαίρεση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ωστόσο, αίσθηση και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στο πολιτικό κόσμο και στην κοινωνία η προκλητική στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στην Βασιλική Θάνου, μια συνταξιοδοτημένη ανώτατη δικαστικό που δείχνει ενοχλημένη που η νέα κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε την τοποθέτησή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, βάζοντας φρένο στις προσωπικές φιλοδοξίες της.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλως περιέργως προσπάθησε να μετατρέψει ένα τυπικό θέμα, σε μείζον πολιτικό πρόβλημα της χώρας, αν και η εκτίμηση που γίνεται στο παρασκήνιο είναι ότι η στάση του είναι υποκριτική και τεχνηέντως δόλια, καθώς εξυπηρετεί περισσότερο σκοπιμότητες.
Σε πολιτικό επίπεδο, όμως, ο χειρισμός της υπόθεσης Θάνου από τον Τσίπρα είναι τουλάχιστον ατυχής, καθώς τόσο η ΝΔ προεκλογικά είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της για το πως θα κινηθεί μετεκλογικά, όσο και η κυρία Θάνου σε ανύποπτο χρόνο, είχε απαντήσει η ίδια στον …εαυτό της για το πως έπρεπε να κινηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο «ΚΑΡΦΙ» του Σαββατοκύριακου

Τα σχόλια είναι κλειστά.