Ειδησεογραφικό site

Απογοήτευση από τις επιλογές Τσίπρα για τις εκλογές

82

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι επιλογές Τσίπρα τόσο για τον δήμο Αθηναίων (Νάσος Ηλιόπουλος), όσο και για τους δήμους Θεσσαλονίκης και Πειραιά (Νοτοπούλου, Μπελαβίλας), καθώς και οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα δοθεί η μάχη των εντυπώσεων, ήταν επιλογές ήττας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει το βράδυ των εκλογών να έχει να αντιμετωπίσει -εκτός από τη μεγάλη διαφορά στις κάλπες του Ευρωκοινοβουλίου- μια οδυνηρή ήττα στις δημοτικές εκλογές και τον χάρτη των περιφερειών να έχει βαφτεί σχεδόν εξ ολοκλήρου γαλάζιος.

Η Νοτοπούλου δεν περνάει καν στον δεύτερο γύρο
Η τελευταία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας (Opinion Poll) αφορά τον δήμο της Θεσσαλονίκης, όπου η επιλογή Τσίπρα, η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, δεν καταφέρνει να περάσει καν στον δεύτερο γύρο. Πρώτος στη δημοσκόπηση έρχεται ο Νίκος Ταχιάος, δεύτερος ο «αντάρτης» της ΝΔ Γιώργος Ορφανός, τρίτος ο Κώστας Ζέρβας (πρώην δημοτικός σύμβουλος του Γιάννη Μπουτάρη και πρώην υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ) και μόλις τέταρτη η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με αναγωγή, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Ταχιάος 19,1% Γιώργος Ορφανός 17,7%, Κώστας Ζέρβας 13,4% και Κατερίνα Νοτοπούλου 13,1%. Ακολουθούν ο Σπύρος Βούγιας με 8,4%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 7,2%, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 3,6% και ο Πέτρος Λεκάκης με 2,4%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.