Ειδησεογραφικό site

Δικαστικό συμβούλιο: Το σκεπτικό αποφυλάκισης για τον Ριχάρδο και τους άλλους επτά

3.060

Για σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων στην υπόθεση του κυκλώματος χρυσού, κάνουν λόγο στο σκεπτικό του βουλεύματος οι δικαστές του συμβουλίου που αποφυλάκισαν τον Ριχάρδο και τους άλλου επτά.

Κρίνουν μάλιστα ότι «συντρέχει υψηλός βαθμός πιθανολόγησης» ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της λαθρεμπορίας και τις άλλες πράξεις που τους αποδίδονται (σ.σ εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Στο πολυσέλιδο σκεπτικό τους οι δικαστές, υιοθετούν την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ωστόσο, προτείνει την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και του Ριχάρδου, λόγω της νομικής διαμάχης που έχει προκύψει για την στοιχειοθέτηση του αδικήματος της λαθρεμπορίας, η οποία, όπως λέει θα επιλυθεί κατά την διάρκεια της ανάκρισης.

Ειδικότερα, οι δικαστές αποφαίνονται ότι «προκύπτει πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής , αφού παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς τους, συντρέχει υψηλός βαθμός πιθανολόγησης ότι έχουν τελέσει τις διωκόμενες πράξεις , ιδίως ενόψει του ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες χρυσού κατελήφθησαν στην κατοχή των κατηγορουμένων και προορίζονταν για εξαγωγή στην Τουρκία, χωρίς να προκύπτει για αυτά η ύπαρξη φορολογικών παραστατικών σχετικά με την προέλευσή τους και την επ΄ αυτών επιμέτρηση φόρων , δηλαδή ΦΠΑ, και (ενδεχομένως) ειδικού φόρου πολυτελείας, με αποτέλεσμα να νοούνται ως λαθρεμπορεύματα.

Επειδή όμως, όπως αναφέρουν οι δικαστές, οι κατηγορούμενοι είναι γνωστής διαμονής, και δεν είναι ύποπτοι φυγής, μπορούν να αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναγκαίοι.

 

Ελεύθερος ο Ριχάρδος και οι 7 κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο χρυσού

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών – Από 200.000 ευρώ ως εγγύηση πρέπει να καταβάλλουν ο Ριχάρδος και ο τούρκος κατηγορούμενος, φερόμενος υπαρχηγός του κυκλώματος

Αποφυλακίζονται οι  οκτώ κατηγορούμενοι στην  υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού  μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχειροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς. Πάντως, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης η  αποφυλάκιση τους αναμένεται να γίνει αύριο.

Το αρμόδιο  δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών  δεχόμενο την εισήγηση της   αρμόδιας εισαγγελέως η οποία είχε ταχθεί υπέρ της διακοπής της προσωρινής κράτησης και για τους οκτώ προφυλακισμένους, με βούλευμά του αποφάσισε  σήμερα το μεσημέρι ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».

Υπενθυμίζεται ότι και η ανακρίτρια της υπόθεσης, παρ΄ ότι αρχικά είχε αποφασίσει την προφυλάκισή τους, στην συνέχεια τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισής τους.

Ωστόσο στον Ριχάρδο Μυλωνά και στον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.  Στους υπόλοιπους 6 εμπλεκόμενους επιβλήθηκαν μόνο περιοριστικοί όροι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.