Ειδησεογραφικό site

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος της Energa λόγω του νέου ποινικού κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

42

Αποφυλακίζεται μέσα στην ημέρα ο Αριστείδης Φλώρος της Enega μετά από αίτημα που υπέβαλε για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, έως ότου γίνει η δίκη του στο Εφετείο.

Οι δικαστές του επέβαλαν περιοριστικούς όρους για απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και εγγύηση 50 χιλιάδες ευρώ.

Η αναστολή δόθηκε και χάρη στις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κατήργησε την ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου, και λόγω των ελαφρυντικών που έχουν αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο. Αντίθετος πάντως στην αναστολή ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας.

ΝΔ: Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο
Mε ανακοίνωση του γραφείου τύπου η ΝΔ επιρρίπτει την ευθύνη για την αποφυλάκιση Φλώρου στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου κώδικα.

Τι αναφέρουν η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται.
Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».

Ας σημειωθεί ότι ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa ενώ αντιμετωπίζει και άλλες εκκρεμότητες με τα πιστοποιητικά που προσκόμισε πριν από ένα χρόνο για να βγει, ενώ παράλληλα έχει και εμπλοκές στην υπόθεση με την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

0ι συνήγοροί του επίσης επεσήμαναν ότι έχει επιστρέψει στο δημόσιο το σύνολο σχεδόν των χρημάτων όπως και στους ΟΤΑ, ενώ έχει εκτίσει ήδη έξι χρόνια.

Το σκάνδαλο με την πρώτη αποφυλάκιση
Σημειώνεται ότι πριν από ένα χρόνο ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί και πάλι για λόγους υγείας, αλλά επέστρεψε λίγο καιρό και πάλι πίσω στις φυλακές, αφού τα έγγραφα που προσκόμισε ήταν μαϊμού. Εγινε μάλιστα και έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για τις περίφημες ιατρικές βεβαιώσεις που είχαν διαγνώσει αναπηρία σε ποσοστό 67% και ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις.

Μήνες αργότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)

Τα σχόλια είναι κλειστά.