Ειδησεογραφικό site

Από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου με το ΚΑΡΦΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό

187

Μη χάσετε από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο με το ΚΑΡΦΙ τη μεγάλη εκδοτική προσφορά: «ΜΕΓΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ».

6 ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΤΟΜΟΙ – ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Αποκτήστε κάθε εβδομάδα ένα νέο τόμο!

Το ΚΑΡΦΙ προσφέρει στους αναγνώστες ένα έργο ανυπολόγιστης αξίας για τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας!

Το σημαντικότερο βυζαντινό, ελληνόγλωσσο, αλφαβητικό λεξικό που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα!

Η γλώσσα… η ιστορία… και ο πολιτισμός μας… από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Μέσα από τις φλόγες της Βασιλεύουσας η Αννα Νοταρά διέσωσε κατ’ εντολήν του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου τον μεγαλύτερο θησαυρό για την ελληνική γλώσσα και τον εξέδωσε πενήντα χρόνια μετά στη Βενετία, με τίτλο «Το Ετυμολογικό το Μέγα», το έργο που διασώζει την αληθινή ερμηνεία όλων των ελληνικών λέξεων.

Το πιο σπουδαίο δείγμα ελληνικής τυπογραφίας γεμάτο αποσπάσματα από αρχαία ελληνικά συγγράμματα που έχουν χαθεί. «Μέσα από τις φλόγες της Βασιλεύουσας η Άννα Νοταρά διέσωσε κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου τον μεγαλύτερο θησαυρό για την ελληνική γλώσσα και τον εξέδωσε πενήντα χρόνια μετά στη Βενετία, με τίτλο «Το Ετυμολογικό το Μέγα», το έργο που διασώζει την αληθινή ερμηνεία όλων των ελληνικών λέξεων.

Το Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό (Etymologicum magnum) στην τελευταία του έκδοση, αυτή του THOMAS GAISFORD S.T.P., είναι ένα έργο που επηρέασε τις κλασικές σπουδές σε όλη την Ευρώπη και αξίζει να έχει κάθε Έλληνας στη βιβλιοθήκη του! Είναι το σημαντικότερο ίσως βυζαντινό λεξικό, ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, που αναδεικνύει τον πλούτο και την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας από τους αρχαίους, τους μεσαιωνικούς και τους βυζαντινούς χρόνους έως σήμερα. Περιέχει διασωθέντα αποσπάσματα από συγγράμματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, που πιστεύεται ότι έχουν χαθεί. Είναι ιδιαίτερο αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχετυπίας και θεωρείται σπουδαίο κυρίως για την πλούσια διακόσμηση των σελίδων του με πρωτογράμματα και επίτιτλα, καθώς και για τις περίτεχνες γραμματοσειρές και τα τυπογραφικά στοιχεία.

Θεωρείται από τους ειδικούς το σπουδαιότερο έργο της ελληνικής τυπογραφίας, αφού είναι το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε σε ελληνικό τυπογραφείο στη Βενετία το 1499, από τον Ζαχαρία Καλλιέργη, μόλις 45 χρόνια μετά την εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο. Σήμερα θεωρούμε ότι το έργο αυτό υπήρξε η αφετηρία για τη μετέπειτα πλούσια τυπογραφική δραστηριότητα του Ελληνισμού στα διάφορα κράτη της διασποράς του, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη Ρωσία μέχρι τα κράτη της Δύσης και βόρειας Αφρικής.
Ένα βιβλίο έκπληξη για όλους όσους αγαπούν την ελληνική γλώσσα.»

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.