Ειδησεογραφικό site

Από το αεροδρόμιο, κατευθείαν στο ΓΕΕΘΑ ο Ευάγγελος Αποστολάκης

198

Κατευθείαν από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», όπου προσγειώθηκε προερχόμενος από την Ουάσιγκτον, έφτασε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Στρατόπεδο «Παπάγου», ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης με την άφιξη του στο Πεντάγωνο κατευθύνθηκε αμέσως στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ προκειμένου να έχει μία υπεύθυνη εικόνα της σημερινής τακτικής κατάστασης με τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού/σεισμολογικού σκάφους “Barbaros” και τις προκλήσεις που αυτό προβαίνει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Ο Αρχηγός ήθελε να ενημερωθεί με στοιχεία από τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ που στελεχώνουν το ΕΘΚΕΠΙΧ σε 24ωρη βάση όλες τις μέρες του χρόνου, ώστε να είναι απολύτως γνώστης της καταστάσεως, να μπορέσει να δώσεις τις διαταγές του αλλά και να ενημερώσει υπεύθυνα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτελείς με όλα αυτά που έγιναν σήμερα είχαν μία – ας την ονομάσουμε έτσι – «νευρικότητα», καθώς λόγω του σχεδόν 10ωρου υπερατλαντικού ταξιδιού ο κ. Αποστολάκης δεν μπορούσε να ενημερωθεί, καθώς βρισκόταν εν πτήσει με αεροσκάφος της γραμμής για λόγους οικονομίας!

Τέλος, σημειώνεται ότι για την όλη κατάσταση ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ως γνωστόν βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.