Ειδησεογραφικό site

Απίθανος διάλογος Φίλη-Βενιζέλου για το «μαύρο στην ΕΡΤ» και τον Καλογρίτσα

96

Αναψαν τα αίματα σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ για τη Δημοκρατία, τη Δεοντολογία, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη.

Μάλιστα η συζήτηση ανάμεσα στους Βενιζέλο-Φίλη κάποια στιγμή φάνηκε να ξεφεύγει, με τους δυο τους να αντιπαρατίθενται για το… μαύρο στην ΕΡΤ το 2012 αλλά και για τις αποκαλύψεις που έκανε στη βουλή ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και να στήσει τα δικά του μίντια.

Ο διάλογος ανάμεσα σε Βενιζέλο-Φίλη
Ευ. Βενιζέλος: Είχα πει τη θέση μου για το κλείσιμο της EΡΤ, δημόσια τότε. Είχα διαφωνήσει δημόσια. Όπως είχε διαφωνήσει και ο κύριος Κουβέλης και είχαμε συμφωνήσει με τον κύριο Κουβέλη και τον κύριο Σαμαρά σε μια πλήρη λύση, ικανοποιητική για τους θεσμούς και τους δημοσιογράφους, την οποία δεν σεβάστηκε ο κύριος Κουβέλης. Σε πλήρη λύση.

Ν. Φίλης: Άρα λοιπόν την ευθύνη την είχε ο κ Κουβέλης

Ευ. Βενιζέλος: Όχι, κύριε Φίλη, μην αστειεύεστε. Την ευθύνη την είχε η Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία μου αντέδρασε, όπως αντέδρασε και η ΔΗΜΑΡ, αλλά αντί να καταλήξουμε σε μια λειτουργική λύση, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα, οδηγηθήκαμε σε κυβερνητική αλλαγή.
Λοιπόν, πείτε μου εσείς τι κάνατε μετά; Αφήστε τι κάναμε εμείς. Τι κάνατε μετά;

Ν. Φίλης: Ανοίξαμε την ΕΡΤ

Π. Τσίμας: Μου επιτρέπεται να ασκήσω το δικαίωμα του συντονιστή; Η αλήθεια είναι αυτή ότι ο κ Βενιζέλος ασφαλώς είχε διαφωνήσει τότε με τον κλείσιμο της ΕΡΤ και επίσης ο κ Φίλης έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική ότι η ΕΡΤ που ξανάνοιξε δεν ξανάνοιξε με τον καλύτερο τρόπο
[…]
Ευ. Βενιζέλος: Δεν ήτανε αυτή η λύση που είχαμε τότε διαμορφώσει. Δεν ήτανε η Νέα Τηλεόραση, αλλά, εν πάση περιπτώσει, εάν θεωρείτε ότι υπήρξε μια ικανοποιητική λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης την περίοδο 2015 -2019, καλύτερη από ότι την περίοδο 2012 – 2015, θα διαφωνήσουμε.
Πιστεύω ότι την περίοδο που διαχειριστήκαμε εμείς την κρίση, ήμασταν θύματα της πιο κακόπιστης, της πιο κακοπροαίρετης και υπονομευτικής κριτικής και αυτό έβλαψε και τη χώρα και ποτέ δεν ενοχλήσαμε κανέναν, ενώ στη συνέχεια υπήρξε μονολιθικός έλεγχος. Οικονομικός, διοικητικός, θεσμικός, πολιτικός, που τώρα τον βλέπουμε να εκτίθεται με εξευτελιστικούς όρους στην Προκαταρτική Επιτροπή της Βουλής, με αφορμή την υπόθεση “Καλογρίτσα – Παππά” .
Λοιπόν, όταν εξελίσσεται δίπλα μας, στο κτήριο της Βουλής η έρευνα για την υπόθεση “Καλογρίτσα – Παππά”, καλύτερα είναι να είμαστε προσεχτικοί, το λιγότερο προσεχτικοί. Θέλετε να μιλήσουμε με τέτοιον τρόπο; Εγώ ήρθα να μιλήσω θεσμικά, οραματικά για το μέλλον με ένα δημόσιο ήθος. Θέλετε να κάνουμε αναψηλάφηση; Να κάνουμε.

[…]
Ευ. Βενιζέλος: Σας παρακαλώ και εγώ θα περίμενα να ακούσω ότι ήτανε σκάνδαλο, το οποίο έχει μείνει αδιερεύνητο αυτό που έγινε με τις άδειες. Η προσπάθεια ελέγχου όλου του τηλεοπτικού τοπίου, το 2016 – 2019. Σκάνδαλο. Βαθύ σκάνδαλο.

[…]

Ευ. Βενιζέλος: Κύριε Φίλη, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, λοιπόν αφήστε…δεν υπάρχει το δικαίωμα το ηθικό, το ιστορικό, το θεσμικό, το δημοκρατικό. Σε αυτό που εκπροσωπείτε πολιτικά εσείς , ώστε να μου λέτε αυτά που μου λέτε. Εάν κάποιοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν για την ελευθερία του Τύπου, δεν είστε εσείς πάντως
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/apithanos-dialogos-fili-benizeloy-gia-mayro-stin-ert-kai-ton-kalogritsa

Τα σχόλια είναι κλειστά.