Ειδησεογραφικό site

Απειλεί ξανά ο Ακάρ: Το τίμημα θα είναι βαρύ για όσους προκαλούν στο Αιγαίο

283

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις με τις οποίες απαντά στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη για τη δήλωσή του «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε» προχώρησε το Σάββατο ο υπουργός της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

«Όλοι θα πρέπει να μένουν μακριά από τις προκλήσεις στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα θα είναι βαρύ» είπε ο Τούρκος υπ. Άμυνας μιλώντας από το Αφγανιστάν όπου βρέθηκε για να συναντήσει Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονται στην Καμπούλ.

«Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι προβοκάτσιες στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα».

Παράλληλα επανέλαβε, σύμφωνα με το Anadolu, ότι η Τουρκία δεν ανεχθεί καμία ενόχληση στα εθνικά της ύδατα καθώς και στην Κύπρο τονίζοντας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Όλοι θα πρέπει να συγκρατηθούν. Αυτή την ειλικρινή συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας» πρόσθεσε ο κ. Ακάρ, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Χουλουσί Ακάρ απαντά στον ναύαρχο Αποστολάκη καθώς την Πέμπτη είχε δηλώσεις ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο»

Τα σχόλια είναι κλειστά.