Ειδησεογραφικό site

Απανωτά κρούσματα βίας στις φυλακές με θύματα σωφρονιστικούς υπαλλήλους

140

Απανωτά κρούσματα βίας, με δράστες σκληρούς κρατουμένους και θύματα σωφρονιστικούς υπαλλήλους καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού. Μέσα σε λίγες ημέρες φυλακισμένοι επιτέθηκαν, γρονθοκόπησαν και οδήγησαν ακόμη και στο νοσοκομείο από το ξύλο, εργαζόμενους των φυλακών γιατί δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τους.

Οι συνδικαλιστές, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όμως όπως λένε οι υπεύθυνοι του υπουργείου κωφεύουν και δεν προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφαλείας όχι μόνο στους υπαλλήλους αλλά και τους ίδιους τους κρατουμένους.

Μπουνιές στο πρόσωπο

Στην ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού ξεδιπλώνουν με λεπτομέρεια το ακραίο περιστατικό.

«Φαντάζει απίστευτο αλλά αναγκαζόμαστε μέσα σε ελάχιστες μέρες να γνωστοποιήσουμε άλλο ένα περιστατικό βίας στο κατάστημά μας.

Συγκεκριμένα, το μεσημερι της Κυριακής 3 Μαΐου, κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας οι οποίοι εισήλθαν στο Αρχιφυλακείο και θεωρώντας πως δεν ικανοποιήθηκε αίτημά του ενός, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους δύο υπαρχιφύλακες που ήταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Μάλιστα, σε έναν εξ’ αυτών επιτέθηκαν και σωματικά, γρονθοκοπώντας τον και προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

Είναι απορίας άξιο πώς οι υπεύθυνοι του Υπουργείου καθώς και η ίδια η διοίκηση της φυλακής, συνεχίζουν να κωφεύουν στα συνεχόμενα περιστατικά βίας, συνεχίζοντας να μην προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργήσουν ένα καθεστώς ασφάλειας όχι μόνο των υπαλλήλων του καταστήματος αλλά και των ίδιων των κρατουμένων. Συνεχίζουμε να απαιτούμε τα αυτονόητα ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες ή χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον.Ακούστε μας και σκύψτε στα προβλήματά μας. Μην ρισκάρετε ούτε μία πιθανότητα πλέον, κάποιος συνάδελφος να μην επιστρέψει γερός στο σπίτι του και στην οικογένειά του».

Οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από το ξύλο

Την ίδια ώρα που τα κρούσματα βίας δίνουν και παίρνουν στον Κορυδαλλό, το ίδιο άγριο μοτίβο, επικρατεί και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Βία, ξύλο, απειλές… Στην Πάτρα, στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου, δύο υπάλληλοι δέχτηκαν χθες το απόγευμα επίθεση από κρατούμενο για υποθέσεις ληστειών.

Ο άνδρας, όπως λένε οι υπάλληλοι, επιτέθηκε χωρίς λόγο στους φύλακες με μπουνιές και κλωτσιές. Οι δύο σωφρονιστικοί, χτυπήθηκαν άγρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο κρατούμενος τραυματίστηκε όταν όρμησαν πάνω του συγκρατούμενοι του για να τον ηρεμήσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.