Ειδησεογραφικό site

Αντιπολίτευση για διακοπές ρεύματος και νερού: Άθλια η κατάσταση των υποδομών

147

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου θα υποβάλλουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ για το πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων διακοπών ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας, κάνοντας λόγο για κατάρρευση των υποδομών.

Το ίδιο καταγγέλλουν εξάλλου το Ποτάμι και το Κίνημα αλλαγής την Δευτέρα, δεύτερη μέρα που το νησί της Ύδρας μένει χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

«Είναι αδιανόητο εν έτει 2018, στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν, ένα ολόκληρο νησί και μάλιστα δίπλα στην ηπειρωτική Ελλάδα να μένει χωρίς ρεύμα και νερό για περισσότερες από 24 ώρες» σχολίασαν για το μπλακ άουτ στην Ύδρα ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Κώστας Κατσαφάδος.

«Όπως επίσης αδιανόητο είναι οι αρμόδιες αρχές να αδυνατούν επί ώρες να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο που καταγράφηκε για 3η φορά μέσα σε 1,5 μήνα μετά τις αντίστοιχες διακοπές στον Αγ. Στέφανο και προσφάτως σε ολόκληρη σχεδόν την Αττική.

»Είναι προφανές ότι η κατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τη σχεδόν τετραετή πια διαχείριση των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που, ως φαίνεται, ενδιαφέρεται μόνον για την επικοινωνιακή συγκάλυψη της ανικανότητάς της και κυρίως στην αποποίηση των ευθυνών της για την κατάρρευση των υποδομών της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μανιάτης: Να φύγουν

«Ανίκανους» χαρακτήρισε στο μεταξύ τους αρμοδίου στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μανιάτης του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνοντας λόγο για απουσία συντήρησης και ετοιμότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.