Ειδησεογραφικό site

Αντεπίθεση Γεννηματά: Καμία κρυφή συμφωνία – Υποκριτές όσοι αντέδρασαν

44

Στην αντεπίθεση πέρασε η Φώφη Γεννηματά κατά συνυποψηφίων της που αντέδρασαν στην συμφωνία με τον Στ. Θεοδωράκη να μην διαλυθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΔΗΣΥ και Ποταμιού.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε όσους αντέδρασαν για «υποκρισία» και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει άλλη εσωστρέφεια.

«Με έκπληξη άκουσα τα περί δήθεν κρυφής συμφωνίας. Καμιά κρυφή συμφωνία. Υπάρχει κοινός νους σε πράγματα που είναι γνωστά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Υπάρχει σεβασμός στη δημοκρατική και θεσμική τάξη, σεβασμός στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που ψήφισε Δημοκρατική Συμπαράταξη, που ψήφισε Ποτάμι και έχουμε εντολή για τη συγκεκριμένη θητεία» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Real fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι θα έπρεπε άμεσα να ενοποιηθούν οι δυο Κοινοβουλευτικές Ομάδες και όχι να συντονίζονται με κοινή δράση υπό τον επικεφαλής που θα εκλεγεί, χάρη κάνουν στη Ν.Δ. και στο ΣΥΡΙΖΑ» είπε και εξήγησε ότι έτσι «θα μειωθεί η δυνατότητά μας για αντιπολιτευτική δράση μέσα στη Βουλή σε μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο, που πρέπει να ακούγονται οι δυο πρόεδροι, οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και να έχουμε είναι περισσότερο χρόνο και δυνατότητες για τον έλεγχο απέναντι στην κυβέρνηση».

Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε ένα ακόμη βήμα ζητώντας «να τελειώνουμε με αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και με την υποκρισία».

Οπως τόνισε δε «όλο τον προηγούμενο χρόνο κάποιοι μου έλεγαν γιατί δεν πορεύεστε και μαζί με το Ποτάμι. Εντάξει Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά η νίκη θα είναι να φέρετε και το Ποτάμι μαζί. Τώρα που φέραμε και το Ποτάμι μαζί, ψάχνουμε να βρούμε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας;

Δεν πρόκειται να το επιτρέψω Θα προχωρήσουμε μπροστά χωρίς καμία άλλη οπισθοδρόμηση και καθυστέρηση και χωρίς μιζέριες και εσωστρέφειες γιατί αυτό απαιτούν οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες και αυτό εγγυώμαι».

Για την έξοδο από τα μνημόνια που επικαλείται η Κυβέρνηση

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι «το πρόγραμμα στο οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει» και πως «αυτό που προσπαθεί σήμερα να κάνει η κυβέρνηση είναι για άλλη μια φορά να βαφτίσει αλλιώς την πραγματικότητα».

Οπως είπε με έμφαση «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται νονός ο κ. Τσίπρας. Μόνο που το λογαριασμό κάθε φορά τον στέλνει στους πολίτες και κάθε φορά είναι και πιο βαρύς». Οπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός «έχει υπογράψει επιτροπεία μέχρι το 2060, όταν έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα δυσβάστακτα μέχρι το 2022 και οδηγεί σε αδιέξοδο και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Έχει εκχωρήσει τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια και έχει ψηφίσει επιπλέον και νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια. Για ποια έξοδο της χώρας από το μνημόνιο μιλάει;» διερωτήθηκε.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.