Ειδησεογραφικό site

«Άνοιξαν στόματα» μπροστά στον κίνδυνο φυλάκισης – Ο άνθρωπος που «έκαψε» τον Παπαντωνίου

177

Μπροστά στον κίνδυνο της προφυλάκισης άνοιξαν στόματα με πρώτο τον συγκατηγορούμενο του Γιάννου Παπαντωνίου, επιχειρηματία, ο οποίος απολογήθηκε λίγες ημέρες πριν τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν κρίθηκε προφυλακιστέος, καταβάλλοντας εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ – είπε ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πρώην υπουργό. Όπως υποστήριξε στην απολογία του, ανέλαβε το 2002 με 2003 για λογαριασμό του Γ. Παπαντωνίου να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό .

Πήρε μάλιστα, όπως λέει στο χέρι, 2,5 εκατομμύρια ευρώ, πιστεύοντας ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου . Ο ίδιος όπως ισχυρίζεται, «δεν πήρε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί σήμερα μπλεγμένος».

Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, τα έσπαγε σε μικρότερα ποσά και στη συνέχεια έφευγαν για την Ελβετία. Από εκεί, πάλι σε μικρά ποσά κατευθύνονταν σε λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.