Ειδησεογραφικό site

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ρέθυμνο: Διακοπές ρεύματος, ποτάμια οι δρόμοι από την καταιγίδα

41

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο το μεσημέρι, με τους μετεωρολόγους να δικαιώνονται στις προβλέψεις τους και η ένταση της βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα, δημιούργησε προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού.

Παράλληλα, υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν. Το κύριο πρόβλημα αφορούσε στον όγκο του νερού, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απορροφηθεί από το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου.

Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να μαζέψουν τα εμπορεύματα τους από τα πεζοδρόμια, ενώ στον δημοτικό κήπο, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, οι υπεύθυνοι οργάνωναν την αποσυναρμολόγηση της έκθεσης για την κρητική διατροφής η οποία έληξε χθες το βράδυ. Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν μικρούς χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν πέρα από λίγες αντλήσεις υδάτων από υπόγειους χώρους και μία κοπή δέντρου που ήταν επικίνδυνο για τους περαστικούς.

Δείτε φωτογραφίες από το cretapost.gr

RETHYMNO
RETHYMNO1
RETHYMNO3
Κλείσιμο

Πολύ ισχυρές βροχές σημειώθηκαν στην Κρήτη το Σάββατο 09 Ιουλίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Όπως αναμενόταν, στις περισσότερες περιοχές του νησιού οι βροχές ήταν μέτριας έντασης, με εξαίρεση περιοχές της πόλης του Ρεθύμνου όπου η βροχόπτωση ήταν πολύ ισχυρή.

Πιο συγκεκριμένα, ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο 14ο Δημοτικό κατέγραψε 60 χιλιοστά βροχής μέσα σε 2 ώρες, ενώ μέσα στο ίδιο διάστημα ο σταθμός στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

meteo9_7

Θάσος: Σοβαρά προβλήματα στο νησί από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα στους οικισμούς και το οδικό δίκτυο, προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα η οποία έπληξε το νησί της Θάσου. Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία, ενώ οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν τόσο στην τοπική κοινότητα Λιμεναρίων όσο και στην τοπική κοινότητα Ποτού, παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα μέχρι τη θάλασσα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Ποτό και στα Λιμενάρια, όπου εντοπίστηκαν και τα περισσότερα προβλήματα, ενώ και σε άλλα σημεία του νοτιοανατολικού τμήματος του νησιού, όπως στην Αστρίδα, έκλεισαν δρόμοι από τα φερτά υλικά που παρέσυραν τα νερά της βροχής.

thasos-3-kavalanews2-600x518
thasos-kavalanews1-600x446

Ισχυρή βροχόπτωση και στη Σκιάθο

Και την Σκιάθο «χτύπησε» η κακοκαιρία αφού από το βράδυ της Παρασκευής στο νησί βρέχει ασταμάτητα.

Άνοιξαν οι … ΟΥΡΑΝΟΙ στην Σκιάθο - ΕΙΚΟΝΕΣ απο την πλημμύρα !!

Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, όπως και φαίνεται και στο βίντεο, με την κίνηση αυτή την ώρα να είναι περιορισμένη λόγω της κακοκαιρίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.