Ειδησεογραφικό site

Άνοιγμα σχολείων: Ανιχνεύθηκαν με self test θετικοί στον ιό 15.547 μαθητές και εκπαιδευτικοί

15

Ανιχνεύθηκαν 15.547  θετικοί στον ιό μαθητές και εκπαιδευτικοί με τα self test που έγιναν χθες, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας έχουν ανιχνευθεί έως το πρωί της Δευτέρας 15.547  εν δυνάμει κρούσματα που δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν κανονικά. Κρίνεται ότι «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι καθηγητές και εκπαιδευτικοί. καθώς τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, επειδή έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι ενώ τώρα είναι και οι εμβολιασμένοι. Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα Χριστούγεννα διατέθηκαν μόλις 600.000 από τα δωρέαν self test για την περίοδο των εορτών, από τα 7 εκατομμύρια που είχαν δικαίωμα να παραλάβουν οι πολίτες.

Ολος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ, για την προσέλευση στο σχολείο αύριο.

Από αυτά τα 15.547  εν δυνάμει κρούσματα, τα περισσότερα αφορούν σε μαθητές οπότε και απουσιάζουν σήμερα από τις τάξεις.  Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα εσπερινά λύκεια θα δηλώσουν αργότερα τα εν δυνάμει κρούσματα.

Με βάση τα χθεσινά self test, τα κρούσματα ήταν στα 14.000, ενώ και με τα πρωινά  self test ο αριθμός ανέβηκε στα 15.547.

Την ίδια ώρα ανήσυχοι είναι κάποιοι γονείς, οι οποίοι όπως λένε, φοβούνται τώρα που τα κρούσματα είναι στα ύψη. «Είμαστε αρκετά ανασφαλείς που φέρνουμε τα παιδιά στο σχολείο αυτή την περίοδο που τα κρούσματα είναι στα ύψη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς .Είχαμε δικά μας self test , αγοράσαμε κιόλας και τα παιδιά μας πλέον είναι πολύ εκπαιδευμένα με το πως πρέπει να απολυμαίνονται σωστά στο σχολείο», λέει ένας γονιός στο protothema.gr που συνοδεύει τις κόρες του στο σχολείο.«Είναι απόλυτα δασκαλεμένες οι κόρες μου με τα θέματα υγιεινής πλέον και για μένα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία διότι με την τηλεκπαίδευση υπάρχουν δυσκολίες» λέει ένας άλλος πατέρας ενώ η κόρη του λέει ότι φοράει διπλή μάσκα γιατί θα εμβολιαστεί τις επόμενες μέρες.

sxoleia_selftest_art
sxoleia_selftest5
sxoleia_selftest3

Τα σχόλια είναι κλειστά.