Ειδησεογραφικό site

Αννέτα Καββαδία: Να παραπεμφθεί ο Γρηγοράκος για το «σκάσε ρε τσόκαρο»

193

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής μετά το χθεσινό ξεκατίνιασμα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Την παραπομπή του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητά η κυρία Αννέτα Καββαδία με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι δέχθηκε «αήθη και προσβλητική επίθεση από τον συνάδελφο της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με εκφράσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά προσιδιάζουν με την κοινοβουλευτική ιδιότητα και το ήθος που θα έπρεπε να διέπει την συμπεριφορά ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού» και προσθέσει «ενοχλημένος – κατά δήλωσή του – από την, εντός της αίθουσας φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ. Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος μου φωνάζοντάς μου με σκαιότατο τρόπο «σκάσε ρε τσόκαρο». Στην αντίδρασή μου, η οποία συνοδεύτηκε από την φράση «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς» συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία».

anneta kavadia@annetakavadia

Η φράση«σκάσε ρε τσόκαρο», μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής, του Λεωνίδα Γρηγοράκου (βουλευτής ΔΗΣΥ) προς εμένα, καταδεικνύει – πέρα από το ήθος του – ότι ο σεξιστικός λόγος, η λεκτική βία προς τις γυναίκες, δεν κάνει διακρίσεις. Συναντάται παντού. Αντιδρούμε, δεν σιωπούμε!

186 people are talking about this

Η ίδια υποστηρίζει δε, ότι ο κ. Γρηγοράκος «κατασκεύασε» τον διάλογο που την εμφανίζει να ανταπαντά με παρόμοιο χυδαίο τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρηγοράκος μιλώντας και στο ΘΕΜΑ FM 104,6 ανέφερε ότι η κυρία Καββαδία απευθυνόμενη προς τον κ. Σκανδαλίδη είπε «σκάσε ρε γελοίε…». Η ίδια ωστόσο αναφέρει ότι η συγκεκριμένη φράση ουδέποτε ειπώθηκε.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, και ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, δέχθηκα μία αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση από τον συνάδελφο της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με εκφράσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά προσιδιάζουν με την κοινοβουλευτική ιδιότητα και το ήθος που θα έπρεπε να διέπει τη συμπεριφορά ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού.

Ενοχλημένος –κατά δήλωσή του– από την, εντός της αίθουσας, φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ.Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος μου φωνάζοντάς μου με σκαιότατο τρόπο «σκάσε ρε τσόκαρο». Στην έντονη αντίδρασή μου, η οποία συνοδεύτηκε από τη φράση «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς», συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, και τις αποδοκιμασίες πολλών συναδέλφων, δήλωσε πως ανακαλεί. Δήλωση που αποδείχθηκε άκρως υποκριτική αφού λίγο αργότερα, με διαρροές προς δημοσιογράφους έδωσε συνέχεια στο θέμα παρουσιάζοντας, μάλιστα, υποτιθέμενο μεταξύ μας διάλογο ο οποίος ουδέποτε διημείφθη. Το μόνο δεδομένο, το οποίο και ο ίδιος παραδέχεται, είναι η αρχική, απαράδεκτη φράση του.

Επειδή

α) η συγκεκριμένη συμπεριφορά με θίγει πρωτίστως ως άνθρωπο, ως γυναίκα και ως βουλεύτρια,

β) με δεδομένο ότι τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών, δεν πρέπει και δε μπορούν να γίνονται ανεκτά από οποιονδήποτε και αν προέρχονται και

γ) ο χώρος του Κοινοβουλίου οφείλει να λειτουργεί και παιδευτικά δίνοντας το παράδειγμα και διαμορφώνοντας συμπεριφορές,

σας ζητώ να επιληφθείτε του θέματος σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς καθώς και με το άρθρο 2, παρ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους

Με τιμή,

Αννέτα Καββαδία

Βουλεύτρια Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.