Ειδησεογραφικό site

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για τη διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν»

57

Την απόφαση να προχωρήσουν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των μελών των διοικητικών συμβουλίων του «Ερρίκος Ντυνάν» επιβεβαίωσε η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Η πλειοψηφία δε μετά από πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα αποφάσισε να επεκταθεί η απόφαση για άνοιγμα λογαριασμών και σε πρώην υπουργούς Υγείας εφόσον διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται με την διαδικασία μεταβίβασης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πάντως, η απόφαση της επιτροπής θα εξεταστεί και από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς εξήγησε πως η εξεταστική επιτροπή έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα πλημμελειοδικών επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη κατηγορία δικαστικών λειτουργών δεν μπορούν να προχωρούν μονομερώς σε άνοιγμα τραπεζικών λειτουργών (σ.σ. απαιτείται έγκριση από δικαστικό συμβούλιο κ.α.).
Επίσης, η επιτροπή αποφάσισε να στείλει νέα κλήση για εξέταση στον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου ο οποίος επέλεξε αντί φυσικής παρουσίας να αποστείλει υπόμνημα. Αρχικά, ο κ. Λάππας εισηγήθηκε την βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα, πρόταση με την οποία συντάχθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο, αποφασίστηκε να σταλεί νέα αυστηρή επιστολή που να καλεί τον μάρτυρα για κατάθεση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.