Ειδησεογραφικό site

Ανεβαίνω σκαλοπάτια, κατεβαίνω… ανηφοριές

413

Ένα γκάλοπ, το οποίο διενέργησε για λογαριασμό του «Ξεκαρφώματος» η διάσημη εταιρεία μετρήσεων της κοινής γνώμης με την επωνυμία «Χαιρέτα μας τον πλάτανο», είχε συνταρακτικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία το 2019 θα έχουμε πλήρη ανατροπή του παγκόσμιου πολιτικού σκηνικού στο οποίο, όπως είναι γνωστό, πρωταγωνιστεί ο νέος πολικός αστήρ Αλέξης Τσίπρας.

Του Φανφάρες

Στο γκάλοπ πήραν μέρος 5.859.168 πολίτες, δείγμα αρκούντος ικανοποιητικό για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Το ερώτημα μπορεί να ήταν απλοϊκό όμως έκρυβε πολλές παγίδες γιατί αυτοί που απάντησαν έπρεπε να έχουν πολλές γνώσεις, να είναι υποψιασμένοι και ψιλιασμένοι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 5.859.000 ερωτώμενοι, δηλαδή ποσοστό 99%, απάντησε σωστά, γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα. Οι Έλληνες παρακολουθούν τα γεγονότα εκ του σύνεγγυς και είναι ενημερωμένοι για οτιδήποτε κι αν συμβαίνει σε οποιαδήποτε γωνιά της Επικράτειας, ακόμα και αν λαμβάνει χώρα κάτω από το φλοιό της Γης.
Περνάμε λοιπόν στο προκείμενο ερώτημα που ήταν το ακόλουθο: «Ποια ήταν η φωτογραφία που σας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση το 2018, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου, είχε ως πρωταγωνιστή έναν 40άρη ονόματι Αλέξη, ο οποίος διακρίνεται χαμογελαστός σε κυλιόμενες σκάλες, σε ένα άγνωστο τοπίο;».
Παρ’ όλη τη δυσκολία του ερωτήματος, οι απαντήσεις εξέπληξαν γιατί -όπως προαναφέραμε- ήταν ακριβείς σε ποσοστό 99%. Όλοι απάντησαν με βεβαιότητα ότι η φωτογραφία της χρονιάς -πολλοί υπερέβαλαν μάλιστα λέγοντας της 50ετίας- ήταν εκείνη που απεικονίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με ένα αδιόρατο χαμόγελο να ανεβαίνει αγέρωχα τα σκαλιά στο μετρό Θεσσαλονίκης (προκάλεσε εντύπωση ότι παρά την παραπλανητική σφήνα για το άγνωστο τοπίο, οι ερωτώμενοι ήταν πέρα για πέρα ενημερωμένοι). Πολλοί αμφιταλαντεύθηκαν για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αλλά αντελήφθησαν περί τίνος πρόκειται γιατί ακριβώς πίσω του ήταν δυο πασίγνωστα πρόσωπα. Η υπουργός (και υποψήφια δήμαρχος) Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υπουργός των μεγάλων έργων Χρήστος Σπίρτζης. Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Σπίρτζης συνετέλεσε για να δημιουργηθεί το μετρό της Αθήνας, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», η Εγνατία Οδός, η γέφυρα Ρίου-Αντιρίου και δεκάδες άλλα, πολλά, μικρά και μεγάλα που άλλαξαν τη μορφή της Ελλάδος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Όλα αυτά είναι πασίγνωστα και μάλιστα -προς τιμήν του- ούτε ο Παυλής Πολάκης δεν τα αμφισβητεί. Επανερχόμενοι στο γκάλοπ του «Ξεκαρφώματος», να σημειώσουμε ότι το αποτέλεσμα ουδεμία έκπληξη μάς προξένησε γιατί ήταν εντυπωσιακή η εικόνα που έδειχνε τον Τσίπρα να ανεβαίνει σκάλες σε έναν σταθμό από τον οποίο το τρένο θα περάσει σε 3 χρόνια. Έχει μεγάλη υπομονή, πάντως, να περιμένει το πρώτο δρομολόγιο…
Γι’ αυτό για να περάσει ο χρόνος ο Αλέξης έμαθε και τους στίχους τριών τραγουδιών, που έχουν σχέση με τα σκαλιά.
Το πρώτο είναι του Γούναρη:
Σκαλί, καλέ μου, σκαλί, σκαλί θα κατεβώ
ορέ τ’ αμπέλι να ποτίσω
και μες στα κληματόφυλλα να σε κορφολογήσω.
Το δεύτερο του Καλδάρα:
Ανεβαίνω σκαλοπάτια, ανεβαίνω ανηφοριές,
για να δω τα δυο της μάτια που μ’ ανάψανε φωτιές.
Το τρίτο του Ζαμπέτα:
Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου
να τραγουδήσω στερνή φορά
αύριο φεύγω όλα τελειώνουνε
σβήνει για μένα κάθε χαρά.

Για να μη θεωρηθούμε μονομερείς στις εκτιμήσεις μας δίνουμε τον λόγο στους χρήστες των social media, οι οποίοι σχολίασαν ως εξής την ανάβαση Τσίπρα:
*Πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει… κυλιόμενες σκάλες!
* Σφοδρές διαμαρτυρίες επιβατών προκάλεσε η ανακοίνωση του METRO ότι ο επόμενος συρμός θα περάσει σε δύο χρόνια.
*«Το ‘χουν παρακάνει με τις καθυστερήσεις», σχολίασαν εξαγριωμένοι επιβάτες.
* Τα αρχικά ΜΜΜ σημαίνουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και από σήμερα σημαίνουν και Μοιάζει Με Μετρό…
* Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για το ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! Το κρύβουν ΟΛΟΙ…
* Το μόνο που λείπει από το #Μετρο_Θεσσαλονικης είναι να δούμε τον Καμμένο με στολή σταθμάρχη…
* Κατερίνα, το βράδυ που θα πας μπουζούκια άσε το αυτοκίνητο στο σπίτι και πάρε το #Μετρο_Θεσσαλονικης.

* Και για πες, είναι καλό το μετρό που θα εγκαινιάσω; -Δεν υπάρχει…
* Από Δευτέρα θα είναι κλειστό το #Μετρο_Θεσσαλονικης λόγω απεργίας των οδηγών των συρμών του!
* Ποιος είδε νύχτα με δυο φεγγάρια/ ποιος είδε στάση χωρίς συρμό 🎶 #Μετρο_Θεσσαλονικης
* Σαν να εγκαινιάζεις μπαράκι χωρίς ποτά…

Καλή χρονιά και καλά ξεμπερδέματα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.