Ειδησεογραφικό site

Ανέστης Αντωνιάδης: Η κυβέρνηση εμπαίζει επιχειρήσεις και εργαζομένους

116

Κύριε Αντωνιάδη, πώς αξιολογείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία να ανακάμψει από την κρίση;
Εμπαιγμός. Σκεφτείτε, υπάρχουν επιχειρήσεις όπου στο «Εργάνη» θεωρούνται πληττόμενες, ενώ στην ΑΑΔΕ, όχι. Πολλές ΠΝΠ, πολλές πλατφόρμες, πολλοί αποκλεισμοί. Αποτέλεσμα ένα. Μετακύλιση όλων των υποχρεώσεων, που δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν, για το Φθινόπωρο. Με ποια έσοδα και με ποιες φορολογικές ελαφρύνσεις θα βοηθήσουμε τον νωτιαίο μυελό της ελληνικής οικονομίας να ανταποκριθεί, είναι ένα αίολο ερώτημα, χωρίς απάντηση.
Όσον αφορά το εργατικό δυναμικό της χώρας, η όλη φιλοσοφία των μέτρων ήταν, να μην μπουν σε άμεσο κίνδυνο οι θέσεις εργασίας και να γίνουν ελαστικότερες μεταγενέστερα, για να τις διασφαλίσουμε. Τραγική στρατηγική, η οποία θα αποτύχει. Διότι η επιχείρηση, για τους λόγους που προανέφερα, δεν θα μπορεί να τις διασφαλίσει. Τέλος, για την πρόσβαση σε κεφάλαια και στον λογικό τραπεζικό δανεισμό, δεν θέλω να αναφερθώ γιατί, πέρα της εξαίρεσης της επιστρεπτέας προκαταβολής, θα θεωρήσουν οι αναγνώστες σας ότι το γύρισα στα ανέκδοτα.
Ζείτε σε μια ακριτική εθνικά ευαίσθητη περιοχή, τη Θράκη. Δεδομένης της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας ανησυχείτε για «θερμό επεισόδιο»;
Για «θερμό επεισόδιο» ουδέποτε ανησυχούσα. Η Τουρκία, όσο και να απειλεί, δεν έχει το κύριο χαρακτηριστικό για να μπει ένα κράτος σε μια εμπόλεμη κατάσταση, χρήματα και στιβαρή οικονομία. Ο κ. Ερντογάν αποπροσανατολίζει αυτή τη στιγμή.
Η ανησυχία μου είναι στη δική μας στάση σε θέματα πρόληψης στο τι συμβαίνει εδώ, μέσω του προξενείου. Υπάρχει πρόβλημα με την ΕΥΠ, είναι υποστελεχωμένη και αναδιοργάνωτη και επίσης, η υφαρπαγή των μουσουλμανικών ψήφων σε κεντρικό και αυτοδιοίκητο επίπεδο, έχουν φέρει την πλήρη μαλάκυνση της στάσης μας. Αυτό μακροπρόθεσμα είναι όχι μόνο επιβλαβές εθνικά, αλλά και μειοδοτικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου, η άφεση του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης στις ορέξεις και τις επιδιώξεις της γείτονος.
Πώς σχολιάζετε την πρόσφατη συζήτηση και τα σενάρια για προσπάθεια προσέγγισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ;
Η αγωνία του πολιτικού συνονθυλεύματος, που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, να κρατηθεί πάνω από το 20% και η αδυναμία του να αρθρώσει πολιτικό και αντιπολιτευτικό λόγο, είναι η αιτία αυτών των διαρροών και σεναρίων. Ηθικοί αυτουργοί είναι οι γενίτσαροι και λεγεωνάριοι, πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν «σοσιαλπολάκηδες», που για να δικαιολογήσουν τον ρόλο της προξενήτρας για τον πολιτικό γάμο μεταξύ της σοσιαλδημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν συνεχώς σε κάθε δημόσια και ιδιωτική τους τοποθέτηση, αυτό που ήξεραν να κάνουν πάντα, παραπολιτική.
Θεωρώ ότι οι επόμενοι 12 μήνες, όπου είναι και προεκλογικοί για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, θα είναι το κύκνειο άσμα όλων αυτών των σεναρίων.

Ανέστης Αντωνιάδης (πρ. υπ. βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, Ελεύθερος Επαγγελματίας)

Τα σχόλια είναι κλειστά.