Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ: «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας»

44

Στη δήλωσή του, «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας ξανά πρωθυπουργός», επιμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι «ο λαός θα αποφασίσει στις κάλπες για την «επόμενη μέρα».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει συγκεκριμένα ότι «αν οι πολίτες θέλουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, ας κάνουν κυβέρνηση με άλλα κόμματα, όχι με το ΠΑΣΟΚ» και προσθέσει ότι «δεν θα αφήσω τη χώρα μου στην ομηρεία του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε σιγουριά όσον αφορά στο στόχο του ΠΑΣΟΚ για ισχυρό διψήφιο ποσοστό- απέφυγε όμως να πει πώς θα κινηθεί αν το κόμμα του σημειώσει μονοψήφια ποσοστά. «Αν περιμένουν ότι θα κλείσω στα μάτια στη σκληρή πραγματικότητα για τους περισσότερους Έλληνες για να κάνω κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, κάνουν λάθος. Μπήκα στην πολιτική για να κάνω πράγματα για τη χώρα μου και τους νέους ανθρώπους. Δεν θα αφήσω τη χώρα μου στα νύχια των συστημάτων εξουσίας τους για να χαϊδεύουν τα διάφορα συμφέροντα. Ναι, είμαι ειλικρινής και θα είμαι σκληρός», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρώντας να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά στη στάση του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των δύο εκλογικών γύρων.

Απευθυνόμενος δε προς τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τους «πρότεινε» να υπογράψουν «ένα «προγαμιαίο συμβόλαιο» αν θέλουν να γίνουν ξανά πρωθυπουργοί», ενώ επανέλαβε ότι «ο λαός θα αποφασίσει στις κάλπες». Στη συνέχεια έστρεψε στα βέλη του στον κ. Μητσοτάκη που ενέταξε στα ψηφοδέλτιά του πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «νέοι «γενίτσαροι» της Νέας Δημοκρατίας λένε τώρα ότι είναι στο σωστό το δρόμο η οικονομία, ενώ έλεγαν άλλα πριν…». Πυρά εξαπέλυσε και στον κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον (όπως και τον κ. Μητσοτάκη) αναξιόπιστο.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του και για το ότι ο κ. Μητσοτάκης αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη που «έπαιξε τη χώρα στα ζάρια» και «τώρα λέει κακώς που υπάρχει ο Κασιδιάρης, αλλά ας κατέβει…».

Σχετικά με το… φλερτ από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τη χρήση παλιών συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ, όπως το «Συμβόλαιο Αλλαγής», ο κ. Ανδρουλάκης διαπίστωσε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να μιμηθεί γίνεται τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Άλλη εποχή τότε. Οι ψηφοφόροι θέλουν λύσεις και όχι συνθήματα για τη σύγχρονη Ελλάδα. Και ειδικά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν συνθήματα από αυτούς που το χτύπησαν λυσσαλέα. Χωρίς αναξιοπιστία ΝΔ κσι ΣΥΡΙΖΑ».

Πριν δώσει «ραντεβού στο ντιμπέϊτ» με τους δυο αντιπάλους του ο κ. Ανδρουλάκης φρόντισε να ασκήσει σκληρή κριτική αφενός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κατάσταση της οικονομίας -«δεν είναι βιώσιμο αυτό το μοντέλο ανάπτυξης» είπε- και αφετέρου στον κ. Τσίπρα υπενθυμίζοντας ότι εκείνος έχει εντάξει στο κόμμα του «πρώην εκπροσώπους του Κ. Καραμανλή και ορφανά των ΑΝΕΛ, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει στα ψηφοδέλτιά του μόνο στελέχη της κεντροαριστεράς». Για μένα -συμπλήρωσε- δεν έχουν πεθάνει οι ιδεολογίες όπως κάποιοι πιστεύουν. «Και δεν μ’ αρέσουν οι διαδρομές της καρέκλας».

Για το κόμμα Κασιδιάρη υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε εγκαίρως πρωτοβουλίες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε στο τέλος πρωτοβουλίες ακολουθώντας μια στρατηγική που διευκολύνει τον στόχο της αυτοδυναμίας του στις εκλογές. «Είχε το βλέμμα στις εκλογές», ισχυρίστηκε και κατηγόρησε επίσης τους κ.κ Τσίπρα και Βαρουφάκη ότι «ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.