Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ: Αν ο λαός κλείσει την πόρτα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εμείς δε θα τους βάλουμε από το παράθυρο

31

την εκλογολογία των προηγούμενων ημερών αλλά και στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το πρόβλημα της ακρίβειας, την ενεργειακή κρίση και τα εθνικά θέματα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει φρένο στην εκλογολογία που ο ίδιος δημιούργησε και αυτό είναι ένα δείγμα αναξιοπιστίας. Δεν μπορεί να καταγγέλλει ότι δημιουργούν άλλοι την εκλογολογία όταν ανακοίνωνε υποψηφίους καθημερινά», τόνισε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Χαρακτήρισε δε «παράλυτη» την κυβέρνηση κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη ότι έχουν «κατεβάσει τα στυλό και κάνουν προεκλογική καμπάνια».

Παράλληλα δήλωσε ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών «είναι ανανέωση ή μια από τα ίδια» ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι αν ελληνικός λαός «κλείσει την πόρτα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ εγώ δε θα τους βάλω από το παράθυρο». Στη συνέχεια εξήγησε: «Εάν αποδοκιμάσει ο ελληνικός λαός τον κ. Μητσοτάκη και τον κατακρυμνήσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήρε 31 και πάρει λιγότερο και θέλουν αυτοί οι δύο άνθρωποι να τους βάλουμε από το παράθυρο, αυτό το σενάριο να το ξεχάσουν. Δεν θα χρησιμοποιεί το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου τις δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν, γιατί βάσει των σημερινών ο λαός τους κλείνει την πόρτα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο για συγκυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι όλα θα κριθούν από τα ποσοστά που θα λάβει το κόμμα του το βράδυ των εκλογών.

Σε ερώτηση εάν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλα επώνυμα στελέχη, σημείωσε: «Θα είναι όποιος επιθυμεί να αγωνιστεί για την παράταξη. Προτεραιότητά μου είναι να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ».

Για την κατάσταση στην οικονομία είπει ότι η Ελλάδα έχει τον 5ο χειρότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και σε μηνιαία βάση αύξησης τον δεύτερο χειρότερο. «Η ελληωικκή οικονομία δεν δείχνει ανθεκτικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια τεράστια επένδυση 43 δις.και μοίρασε πολλά λεφτά λάθος. Πάρα πολλοί πήραν τις επιστρεπτέες προκαταβολές χωρίς να το αξίζουν. Χωρίς κριτήρια και πολλοί δεν θα τα επιστρέψουν. Ο τρόπος που ανακάμπτει η ελληνική οικονομία συγκριτικά με τη δημοσιονομική επέκταση που έγινε είναι πολύ μικρότερος από το ρυθμό άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών ανάλογων προβλημάτων», δήλωσε

Ανέφερε ότι ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά έπρεπε να έχει μειωθεί σύμφωνα με τα έσοδα που έλαβε το κράτος και τόνισε ότι για ένα συγκεκριμένο διάστημα θα έπρεπε να υπάρξει μείωση στο φόρο τα καύσιμα.

Διαφώνησε δε κάθετα με την πρόταση του πρωθυπουργού για την ενέργεια και επανέλαβε να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος ώστε ο καταναλωτής να ξέρει πόσο από το κόστος πόσο πληρώνει ο ίδιος πόσο το κράτος και πόσο οι ηλεκτροπαραγωγοί.

Για τα ελληνοτουρκικά δήλωσε πως θα έπρεπε να είναι πιο σκληρή η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Άγκυρα και πως στην ΕΕ η Ελλάδα έπρεπε να θέσει βέτο στην πώληση όπλων την Τουρκία. «Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως θα πάμε σε ήρεμα με τα νερά στην Τουρκία, τίποτα από αυτά δεν έγινε», εξήγησε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.