Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης στην Πάτρα: Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι αξιόπιστη και προοδευτική αντιπολίτευση

49

Με την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής θα κάνει το δεύτερο αποφασιστικό βήμα έκλεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την ομιλία του στην ανοιχτή κομματική συγκέντρωση στην Πάτρα.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση «μήνυμα νίκης» και τόνισε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να ασκήσει αξιόπιστη και προοδευτική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.

 

 

Κατηγόρησε την Πειραιώς ότι καλλιεργεί σκοπίμως το φόβο της ακυβερνησίας και κάλεσε τους συμμετέχοντες «να προχωρήσουμε μαζί, για να αποκτήσει έναν πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, που θα μπορεί με τον προοδευτικό του λόγο και το συγκεκριμένο του πρόγραμμα να εγγυηθεί το κοινωνικό κράτος, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διάκριση των εξουσιών και τη βιώσιμη ανάπτυξη με οφέλη για όλους». Ο μόνος κίνδυνος που έχουμε απέναντί μας -πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνοντας κάλεσμα ακόμα και σε όσους δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τον Μάη- είναι η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας που θα οδηγήσει σε ασυδοσία και αλαζονεία.

Σύμφωνα άλλωστε με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπονόμευσε το κοινωνικό κράτος, υποβάθμισε συνειδητά το ΕΣΥ, απαξίωσε το δημόσιο σχολείο, επιβάρυνε τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους με την έμμεση φορολογία. Αντιμετώπισε το κράτος ως λάφυρο με απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, χαριστικές τροπολογίες για τους ημέτερους, χιλιάδες προσλήψεις μετακλητών, τους «Πάτσηδες» που κερδοσκόπησαν πάνω στους κόπους των δανειοληπτών και το σκάνδαλο των υποκλοπών που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κίνδυνος δεν είναι η ακυβερνησία γιατί το αποτέλεσμα της προηγούμενης κάλπης είναι σαφές. Ο κίνδυνος είναι η ενίσχυση της ατιμωρησίας και της αλαζονείας μίας κυβέρνησης που θα λειτουργήσει μόνο υπέρ των μεγάλων και ισχυρών. Σε αυτό τον κίνδυνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει ανάχωμα. Θα είναι η αξιόπιστη, σύγχρονη και προοδευτική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Για να μην παραμείνει η πατρίδα μας καθηλωμένη».

Για το ζήτημα της Θράκης ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι τις τελευταίες ημέρες, ευαίσθητα θέματα χρησιμοποιούνται στη δημόσια σφαίρα με ελαφρότητα και ενίοτε και με απρέπεια, ενώ επανέλαβε ότι:

«Tόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας πρέπει να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς και τον προεκλογικό αγώνα με τα ενημερωτικά της ΕΥΠ.

Τα πράγματα είναι απλά: Δεν επιτρέπεται να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Όποιος την αμφισβητεί, λειτουργεί εις βάρος της πατρίδας μας».

Μάλιστα απευθυνόμενος στην ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην σκληρή κριτική λέγοντας ότι:

«Δεν επιτρέπεται αυτό που έκαναν η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Σκέρτσος, να απειλούν Έλληνες πολίτες με λεξιλόγιο μιας άλλης εποχής μακριά από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι ντροπή, ό,τι λάθη και να κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μιλούμε για εθνικές εξαιρέσεις. Ένα λάθος στο οποίο και ο κύριος Τσίπρας είχε υποπέσει, την εποχή της δήθεν αυταπάτης του, όσο κι αν διαμαρτύρεται τώρα, όταν ζητούσε προγραφές και μιλούσε για εθνικούς μειοδότες. Απαντάμε στους κύριους της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μάθει μόνο να διχάζουν: Πατρίδα δεν είστε μόνο εσείς, πατρίδα είμαστε όλοι μας! Όλος ο ελληνικός λαός πέρα από κόμματα, δόγματα και κοινωνικές τάξεις και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, όπως έκανε και στο παρελθόν για να ενώσει ξανά όλους τους Έλληνες με ένα πρόγραμμα που κάνει και πάλι την Ελλάδα ισχυρή και περήφανη».

Όσον αφορά στο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη επεσήμανε ότι είναι αποκαλυπτικό του μεγέθους των ευθυνών- και σημείωσε ότι:

«Τα τρένα κινούνταν στα τυφλά… χωρίς τηλεδιοίκηση και συστήματα ασφάλειας.

Το 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έδωσε 55 εκατομμύρια ευρώ αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε .

Πολλά από αυτά είχαν επισημανθεί εδώ και χρόνια από την Αρχή Διαφάνειας.

Αλλά ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καραμανλής είχε κρατήσει την έκθεση της Αρχής στο συρτάρι του αντί να την πάει στον εισαγγελέα

Δεν δίστασαν να παρανομήσουν για να κάνουν το ρουσφέτι του μοιραίου σταθμάρχη.

Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και θα πληρώσουν για τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.

Θα τους κρίνει η δικαιοσύνη και όχι οι εκλογικές τους περιφέρειες».

Στη συνέχεια εστίασε στην προγραμματική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και στη σύγκριση των λόγων του κόμματός του με της Νέας Δημοκρατίας:

«Στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται αυξήσεις μισθών κατά 25% στον ιδιωτικό τομέα αλλά στο μεσοπρόθεσμο που η ίδια κατέθεσε στις Βρυξέλλες, δεσμεύεται για αυξήσεις μόλις 13%. Καταλαβαίνω λοιπόν την έμπνευση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα που άπλωσαν βάγια για να υποδεχθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως θέλω να επιστήσω την προσοχή τους. Να μην μπερδευτούν με το θαύμα της Κανά όπου ο Ιησούς πολλαπλασίασε τον οίνο και τον άρτο. Εδώ δεν υπάρχει ούτε Μεσσίας ούτε θαύμα.

Μόνο κοροϊδία και περιφρόνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Και είναι μάλιστα τέτοια η αλαζονεία τους που χθες, ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ομολόγησε την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας.«Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που διερρήγνυε δημόσια τα ιμάτια του ότι το πρόγραμμα τους έχει ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο, και είναι ήδη κοστολογημένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.