Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Μιλάω για προγραμματικές συγκλίσεις, δεν υπάρχει «άγνωστος Χ» πρωθυπουργός

37

Επιμένει στο αφήγημα του πρωθυπουργού «άγνωστος Χ» ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αυτή την φορά, από την Σπάρτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε φαινόμενα παρακμής για το δικαίωμα της εντολής που του δίνει το Σύνταγμα στα χέρια του.

«Δεν υπάρχει πρωθυπουργός- άγνωστος Χ»,  τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας ότι «θα ήταν ασέβεια προς τον ελληνικό λαό να προτείνουμε από τώρα πρόσωπο, χωρίς να έχει εκφράσει την επιθυμία του στην κάλπη». Μιλώντας πριν από λίγο σε κομματική εκδήλωση στην Σπάρτη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «εμείς στο ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να δείξουμε ανοχή στα φαινόμενα παρακμής και να προτείνουμε για πρωθυπουργό έναν από τους πρωταγωνιστές της απαξίωσης των θεσμών και της ελληνικής κοινωνίας».

Στη συνέχεια θέλησε, όπως είπε, να στείλει ένα καθαρό μήνυμα και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: «Το βράδυ των επόμενων εθνικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί τη Νέα Αλλαγή, την αλλαγή της κοινωνικής αξιοπρέπειας, την αλλαγή της κοινωνικής δικαιοσύνης που θα κάνει κάθε πολίτη να είναι ισότιμος απέναντι στη Δικαιοσύνη- και όχι να βλέπει αδικία για τους πολλούς και στήριξη πάντα των συμφερόντων των λίγων».

androylakis_omilia__2_

«Δεν θα προτείνω για πρωθυπουργό έναν από τους πρωταγωνιστές της απαξίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Συνέχισε εξαπολύοντας μια διμέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν βρει κοινό τόπο. «Με τη θεώρηση Μητσοτάκη, συμφωνεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε. «Τις τελευταίες μέρες είδαμε τον τάχα φιλελεύθερο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να πηγαίνει χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη. Είχε τα «παιδιά» του στα πιο κρίσιμα υπουργεία και τώρα αγκαλιάζει και τον Καρατζαφέρη. Τους στέλνω λοιπόν ένα καθαρό μήνυμα:
«Οι επιθέσεις των ακροδεξιών σκελετών της ΝΔ είναι για κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα τιμή, όπως τιμή ήταν και οι επιθέσεις του Καμμένου, του ακροδεξιού συνεργάτη του κ. Τσίπρα. Θα μπούμε εμπόδιο στους ακροδεξιούς σκελετούς και σε όσους νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει εργαλείο στα παιχνίδια της εξουσίας τους. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής. Το βράδυ των εκλογών θα είναι στην όχθη των νικητών και θα προτείνει το δρόμο της αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα».

Στην επίθεσή του στη Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε στις υποκλοπές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ήρθε να αντιμετωπίσει την φαυλότητα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ωστόσο εξέθεσε ανεπανόρθωτα την χώρα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε την παραμονή του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ο οποίος επισήμανε έχει καταδικαστεί με 13-0 από το ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, απόφαση που εκδόθηκε ομοφώνως από τους 13 δικαστές οι οποίοι κληρώθηκαν από τη Βουλή (διαδικασία στην οποία τα ψηφοδέλτια επέλεγε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Βίτσας).

androylakis_omilia__1_

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι από την αρχή που έχει βρεθεί στην ηγεσία του κόμματος του, λέει τα ίδια, ωστόσο, παρατήρησε ότι τώρα τα όσα λέει ενόχλησαν την «εγχώρια» διαπλοκή. Σημείωσε, δε, ότι η «εγχώρια διαπλοκή βρίσκεται σε… Vertigo», διότι ο ελληνικός λαός θα δείξει μηδενική ανοχή στο σύστημα Μητσοτάκη. «Ένα σύστημα εξουσίας που έμαθε να δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας και όχι του λαού», όπως είπε χαρακτηριστικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.