Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας

32

Για μια κυβέρνηση «αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας» μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Το πρόβλημα είναι πώς έφτασε η φωτιά στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ειδική αναφορά στον Νίκο Χαρδαλιά καταλογίζοντας του ότι δημοσίευσε απόρρητους χάρτες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε στο στόχαστρο του τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «πάνω από 1,6 εκατ. στρέμματα καμένης γης, συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο. Ο πρωθυπουργός προσήλθε στη Βουλή με διάθεση δημιουργικής λογιστικής. Δεν αναγνώρισε κανένα λάθος. Επιχείρησε να βάλει ως ασπίδα της αποτυχίας του τους πυροσβέστες». Και σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως «μάλλον κι εσείς αμφισβητείτε τα επιστημονικά στοιχεία, όπως έκαναν προβεβλημένοι υπουργοί σας. Το ίδιο κάνατε και με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, όταν αποκαθήλωσαν το αφήγημα ότι τάχα προστατεύσατε το πραγματικό εισόδημα».

«Τι άλλο χρειάζεται για να ομολογήσετε ανεπάρκεια στον σχεδιασμό και την πρόληψη; Είχαμε φέτος τις λιγότερες φωτιές αλλά τα καταστροφικότερα αποτελέσματα στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, σε σύγκριση με τις άλλες μεσογειακές χώρες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση πως δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης αλλά και πως επενδύει σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε πως «επί 13 ημέρες παρακολουθούμε την καταστροφή ενός οικοσυστήματος», αναφερόμενος στην πύρινη λαίλαπα στον Έβρο, ενώ είπε ότι στη Ρόδο χρειάστηκαν 10 ημέρες για ελεγχθεί η πυρκαγιά. «Δεν μπορεί να θεωρείται κανονικότητα η καταστροφή του εθνικού πλούτου. Πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί άμεσα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως «εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.