Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Ίσες αποστάσεις κρατούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ από Καραμανλή

73

«Θα συγκρουόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σε ό,τι αξιακά μας κάνει διαφορετικούς, γιατί είμαστε διαφορετικοί», τόνισε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε στις κατηγορίες ότι κρατά ίσες αποστάσεις από τα δύο κόμματα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 και τον Παύλο Τσίμα ο κ. Ανδρουλάκης άφησε και αιχμές και στη ΝΔ αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν θα δείτε τραμπούκους στο κόμμα μας, που να έχουν συμπεριφορές όπως του κ. Πολάκη, τον οποίο έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές, αλλά δεν θα δείτε και στο κόμμα μας αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές, όπως αυτές στελεχών της ΝΔ. Και θέλω να είμαι ακριβής πάνω σ’αυτό. Ο κ. Πολάκης διεκόπη τη Δευτέρα το βράδυ, διότι μιλούσε εκτός θέματος. Την άλλη μέρα το πρωί, στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, ο αρμόδιος υπουργός μιλούσε αρκετά λεπτά εκτός θέματος, για τη Novartis, εναντίον του ΠΑΣΟΚ, για εμένα, για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον διέκοψε κανείς; Εδώ πρέπει να μπούνε κανόνες. Διότι οι πολίτες έχουν μια μεγάλη αν θέλετε αίσθηση κρίσης εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, διότι επικρατούν συμπεριφορές που υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο. Από εμάς αυτές τις συμπεριφορές δεν θα τις δείτε», είπε.

Σε άλλο σημείο ανέφερε σχετικά με την προκλητική δήλωση του Πέτρου Δούκα που οδήγησε στην καρατόμηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού. «Εγώ είδα χθες ίσες αποστάσεις από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Καραμανλή. Δεν είδα να λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος για την περιπέτεια που έζησε η χώρα με αυτή τη διακυβέρνηση και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αυτό δεν έχει συζητηθεί στον δημόσιο διάλογο. Είδαμε δύο υπουργούς της ΝΔ, έναν σημερινό και έναν προηγούμενο, να μιλούν για εκείνη την περίοδο, ουσιαστικά προσβάλλοντας και τη μνήμη των θυμάτων αυτής της απίστευτης τραγωδίας που έγινε στην Ηλεία. Δεν είδαμε κανείς, ούτε από ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, ούτε από ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης να μιλά γι’αυτή την περίοδο. Άρα ίσες αποστάσεις είδαμε χθες από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της κυβέρνησης Καραμανλή, που έχουμε δει πολλές φορές. Δεν ακουμπά κανείς αυτή την περίοδο που οδήγησε σε χρεωκοπία την Ελλάδα και στα μνημόνια. Όλοι προσπαθούν να έχουν μια απόσταση για τους δικούς τους λόγους, εμείς δεν είχαμε, έτσι;», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία Ελπίδα και τα προβλήματα που προκάλεσε τόνισε ότι «φάνηκε γυμνό το κράτος». «Αντί να συζητήσουμε πώς η χώρα θα αποκτήσει ανθεκτικότητα, το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, το χειμώνα με την κακοκαιρία, πήγαμε στον Φουρθιώτη σε αυτά που λέτε, τα οποία τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές, αλλά δεν είδα κάποιο κόμμα να λέει ότι θα φτιάξει πολιτική προστασία στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να μη γίνει αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες», σημείωσε

Τα σχόλια είναι κλειστά.