Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Οι αποφάσεις για την ενοποίηση ή όχι των ΚΟ δεν μπορούν να λαμβάνονται από κανέναν υποψήφιο

43

Την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, η παράταξη δεν θα πρέπει να φοβάται τη συναίνεση με κανένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου αρκεί, όπως είπε, να προηγηθεί προγραμματική συμφωνία. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε επίσης ότι, όσον αφορά στην περίφημη πλέον «επαναδιαπραγμάτευση»,  δεν θα επαναλαμβάνει «τσιτάτα» αλλά εξήγησε παράλληλα πως «δεν μπορεί να αποτελεί μοίρα μας απλώς η μίζερη επίτευξη δημοσιονομικών στόχων».

«Μέχρι τώρα μου έθεταν το ζήτημα της εκπροσώπησης της παράταξης στη Βουλή, μιας και ως ευρωβουλευτής δεν μπορώ να είμαι παρών. Τώρα, όμως, προκύπτει ότι είχε ήδη προαποφασιστεί να παραμείνουν ως έχουν οι δύο Κ.Ο. και, άρα, το θέμα ετίθετο τους δύο τελευταίους μήνες εκ του πονηρού» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Επομένως, ο νέος ηγέτης της παράταξης δεν χρειάζεται να είναι και βουλευτής, καθώς δεν εκλέγουμε νέο πρόεδρο μιας ενιαίας Κ.Ο. Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να είναι αντικείμενο διαδικασιών πίσω από κλειστές πόρτες, είναι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από όλους τους ψηφοφόρους της παράταξης. Διότι στο ιδρυτικό συνέδριο δεν θα έρθουν ως απλοί χειροκροτητές, αλλά ως συνιδρυτές του νέου φορέα»

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει παράλληλα ότι η νέα παράταξη δεν πρέπει να έχει σχέση με τα αρχηγικά κόμματα του χθες, πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά, συλλογικά και με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Και δεσμεύεται ο ίδιος ότι δεν θα δεχθεί να μετατραπεί σε μονοπρόσωπο πολιτικό όργανο.

Στέλνει το εξής μήνυμα επίσης: «Όσοι μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα για να είναι κοντά στη ζεστασιά της εξουσίας δεν αποτελούν ακροατήριο μου. Ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει θέση δίπλα μου»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.