Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης για πακέτο Κομισιόν: Πρόταση υψηλών προσδοκιών για το κοινό μέλλον

44

«Αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη», χαρακτηρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι πρόκειται για πρόταση υψηλών προσδοκιών για το κοινό μέλλον.
«Το γεγονός επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να βγει στις αγορές και να δανειστεί η ίδια, χωρίς να μεταβιβάζει το χρέος αυτό στους ισολογισμούς των κρατών-μελών, αλλά προβλέποντας την αποπληρωμή του μέσω νέων ευρωπαϊκών πόρων είναι κάτι το πρωτοφανές», σημειώνει, τονίζοντας ότι «αποτελεί ένα άλμα προόδου για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, γι’ αυτό και οι όποιες αντιδράσεις από τις λεγόμενες «φειδωλές» χώρες θα πρέπει να καμφθούν» (σ.σ.: σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τα 700 δισ. ευρώ, τα 500 δισ. θα χορηγηθούν στα κράτη-μέλη ως επιχορηγήσεις και τα 250 δισ. ευρώ ως δάνεια).
Ανδρουλάκης: Μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης
«Ο καθένας μας, από τη δική του θέση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οφείλει να πιέσει, ώστε να γίνει ομοφώνως αποδεκτή η πρόταση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και με ισχυρή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης σε μία κρίσιμη στιγμή για τους λαούς της Ευρώπης», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.