Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Έτοιμος να τα συζητήσω όλα για κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά με το πρόσημο του δημοσίου συμφέροντος

37

Σφοδρή επίθεση τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στην Κουμουνδούρου έκανε εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνοντας ωστόσο ότι «είμαι έτοιμος να τα συζητήσω όλα για μια κυβέρνηση συνεργασίας, αρκεί να υπάρχει το πρόσημο του δημοσίου συμφέροντος».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναλύοντας τις θέσεις του στο Συνέδριο του Star Κεντρικής Ελλάδας, όπου μίλησαν προ ημερών και οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του και επανέλαβε τους όρους του για μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας.
«Υπάρχουν κάποια χρώματα ιστορικά που μπορεί να μην έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα αλλά έχουν βαριές φανέλες», είπε ο κ. Ανδρουλάκης δωρίζοντας στο δημοσιογράφο Γ. Σιμόπουλο τη «φανέλα» του ΠΑΣΟΚ και λέγοντας «για να πάρουμε πρωτάθλημα» . Απαντώντας επί της ουσίας στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «το γαλάζιο, το χρώμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ευρύχωρο», τόνισε ότι η «φανέλα» του ΠΑΣΟΚ είναι βαριά και αναλλοίωτη στο χρόνο και ότι έχει εγγυηθεί και προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δίνει προοπτική στη χώρα και συμπεριλαμβάνει καθαρές, σαφείς και προοδευτικές θέσεις. «Ξέρετε γιατί υπάρχει αυτή η επιθετική συμπεριφορά από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ; Διότι «κινδυνεύουν» και οι δύο! Διότι το ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν προοδευτικοί πολίτες και από το Κέντρο και από την Κεντροαριστερά και την Κεντροαριστερά, που βλέπουν θετικά το σχέδιό μας για τη χώρα»

Όσον αφορά στις μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στηρίζει σταθερά την προοπτική, ότι είναι έτοιμος να τα συζητήσει όλα, «όχι όμως για την επαναφορά των δύο αμετανόητων συστημάτων εξουσίας, του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, που απέτυχαν». Κατά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ οι κυβερνήσεις συνεργασίας εγγυώνται τον εσωτερικό έλεγχο και τα θεσμικά αντίβαρα ώστε να αποτρέπουν, πχ, τις εγκληματικές αμέλειες στα Τέμπη, το δημοψήφισμα του 2015 που αν υπήρχε ένα σοβαρό κόμμα και προγραμματική συμφωνία δεν θα είχε συμβεί, ή τις υποκλοπές».

Στο ερώτημα «πως θα συμφωνήσετε αφού διαφωνείτε λέγοντας «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» αλλά και στις πολιτικές», ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «λέμε «ναι» στις κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά και «ναι» στις σκληρές διαπραγματεύσεις σε προγραμματική βάση για να εγγυηθούμε ό,τι λέγαμε προεκλογικά».

Στη συνέχεια διευκρίνισε για άλλη μια φορά ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπει στη διαπραγμάτευση εφόσον εξασφαλίσει από τον ελληνικό λαό ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό καθώς και ότι θα προτείνει πρόσωπα υψηλού κύρους για να εκφράσουν τις συμφωνημένες πολιτικές.

Περιέγραψε επίσης τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, επέμεινε ότι χρειάζεται αυτό το «πλαίσιο ασφαλείας» για να μην οδηγήσουν ξανά την Ελλάδα σε δημοσιονομικές περιπέτειες» και συμπλήρωσε σχετικά με το αν υπάρχουν «δούρειοι ίπποι» στο κόμμα του ότι: «Όλοι είναι ίσοι και λειτουργούν με βάση τη στρατηγική πολιτική της παράταξης. Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι. Αλλά και δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου για όσους δεν λειτουργούν στηρίζοντας την στρατηγική πολιτική της παράταξης»

Τα σχόλια είναι κλειστά.