Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης από Νίκαια: Ο Τσίπρας ψαρεύει στα θολά νερά, να πάρει καμιά ψήφο από τους νεοναζιστές, αυτό δεν είναι Αριστερά!

49

Στη Νίκαια βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στον χαιρετισμό του προς του φίλους και τα στελέχη του κόμματος στη Β’ Πειραιά άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη τακτική της ΝΔ στο ζήτημα του αποκλεισμού από τις εκλογές της Χρυσής Αυγής.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει τακτικισμούς όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή. Επί τρία χρόνια, ενώ είχαν καταδικαστεί για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και άλλων ανθρώπων, ο κ. Μητσοτάκης τους άφηνε να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και εκπομπές από τη φυλακή. Γιατί ολιγώρησε;» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και προσέθεσε: «Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε αξιακή και σταθερή στάση όπως εμείς. Είχε ένα ζύγι κι έβλεπε: Όταν στις δημοσκοπήσεις ήταν κάτω του 3% το κόμμα Κασιδιάρη έλεγε ”ας κατέβουν”, διότι μεγαλύτερο υπόλοιπο στις εκλογές, ευκολότερη αυτοδυναμία για τον ίδιο. Μετά όταν διαπίστωσε ότι υπερέβαιναν το 3%, σκέφτηκε πως ”αν περάσουν το 3% θα είναι δυσκολότερη η αυτοδυναμία για εμένα”».

 

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, πλήθος και κείμενο
Επί του ζητήματος εξαπέλυσε «πυρά» και στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας την κατηγορία ότι δεν στήριξε την κοινή προσπάθεια στον Άρειο Πάγο γιατί «ψαρεύει σε θολά νερά». «Ο μεν κ. Βαρουφάκης ευθαρσώς δήλωσε ότι ”καλό ήταν να μην υπάρχουν, αλλά αφού υπάρχουν, ας κατέβουν στις εκλογές”. Ο κ. Τσίπρας δεν στήριξε την προσπάθεια του κ. Αλιβιζάτου προκειμένου να έχουμε μια κοινή στάση στο θέμα του νεοναζισμού. Ψαρεύει στα θολά νερά, μπας και πάρει καμιά ψήφο από τους νεοναζιστές. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι Αριστερά. Αυτό είναι ένα κόμμα μόνο για την εξουσία. Γι’ αυτό και στα ψηφοδέλτιά του ενέταξε το δεξί χέρι του Καραμανλή, τον κ. Αντώναρο, και τα ”ορφανά” των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» σχολίασε αιχμηρά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στα ψηφοδέλτιά του κανέναν Νεοδημοκράτη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στα ψηφοδέλτιά του κανέναν Νεοδημοκράτη. Ούτε του Σαμαρά ούτε του Καραμανλή ούτε του Μητσοτάκη. Να ψάξετε Νεοδημοκράτες στα ψηφοδέλτια του κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι ικανός για όλα, αρκεί να πάρει ένα μεγαλύτερο ποσοστό».

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος διαβίωσης των πολιτών και έκανε ειδική αναφορά στις υψηλές δαπάνες στέγασης που καταβάλλουν οι Έλληνες. «Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν λένε ψέματα, όπως είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με την αμφισβήτηση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας της έκθεσης του ΟΟΣΑ σχετικά με τη μείωση του μέσου πραγματικού μισθού το 2022.

Προσέθεσε ότι ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι τρίτη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη. «Πρέπει το σύστημα υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Γεννηματά με τον Παρασκευά Αυγερινό, να αναγεννηθεί και αυτό είναι το χρέος μας» είπε. «Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι χρήματα του ελληνικού λαού, είναι χρήματα που έδωσαν οι Ευρωπαίοι για την πανδημία. Ξέρετε τι ποσοστό αξιοποιεί η Νέα Δημοκρατία από αυτό το Ταμείο για την υγεία; 2% είναι το πραγματικό ποσοστό. Προσεγγίζει το 4% συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων των νοσοκομείων» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε: «Εμείς αντιπροτείνουμε 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθεί στην υγεία, να καλύψουμε με μόνιμες θέσεις γιατρών και υγειονομικών το ΕΣΥ, να κάνουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας που λείπει απ’ όλη την Ελλάδα, να εντάξουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά τους υγειονομικούς»

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και πλήθος

Τα σχόλια είναι κλειστά.