Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Αντιπαράθεση με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

119

Στο επίκεντρο το μακάβριο «πάρκο» που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα στο Αζερμπαϊτζάν και παρουσιάζει σαν «τρόπαια»  κράνη και ομοιώματα νεκρών Αρμενίων στρατιωτών από την πρόσφατη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Διαξιφισμό μεταξύ του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη και του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, Anar Huseynov προκάλεσε η ανάρτηση του πρώτου στο που επέκρινε το Μπακού για το μακάβριο «πάρκο» που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα από τον πρόεδρο της χώρας και παρουσιάζει «τρόπαια» από την πρόσφατη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με κράνη και ομοιώματα νεκρών Αρμενίων στρατιωτών.

Ο πρέσβης επιτίθεται στον Έλληνα ευρωβουλευτή λέγοντας πως, «οι λόγοι για την προκατειλημμένη στάση του κ. Ανδρουλάκη απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν είναι γνωστοί εδώ και καιρό. Εν μέρει, τους απεικονίζει στο μήνυμά του με τη μορφή hashtag». Και προσθέτει, «ο ευρωβουλευτής ανέφερε τα κράνη και τα ομοιώματα των νεκρών Αρμενίων στρατιωτών, αλλά δυστυχώς ξέχασε τους σχεδόν 20 χιλιάδες Αζερμπαϊτζανούς στρατιώτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια των δύο πολέμων και το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα».

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το νόημα της ανάρτησης του κ. Πρέσβη. Ίσως να θεωρεί προκατάληψη τη συνυπογραφή τροπολογίας πέρσι το καλοκαίρι, λίγους μήνες πριν τον πόλεμο, όπου μαζί με άλλους συναδέλφους ζητούσαμε την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, βάσει των αρχών της εδαφικής ακεραιότητας, της μη χρήσης βίας, των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης για την οποία είχε ενοχληθεί και τότε, ή την καταδίκη μίας βάρβαρης πράξης ενάντια στις αξίες που εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι οποίες καταπατούνται βάναυσα με το Πάρκο Πολεμικών «Τροπαίων» που εγκαινιάστηκε στο Μπακού. Η έλλειψη σεβασμού της μνήμης των νεκρών είναι μία πράξη αποτρόπαια και προσβάλει την ανθρωπότητα από όποια κυβέρνηση κι αν γίνεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Τα σχόλια είναι κλειστά.