Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Ανεπαρκείς πολιτικές της κυβέρνησης σε ενέργεια, πληθωρισμό και κοινωνική κατοικία

77

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που τάσσεται και κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ανεπαρκείς πολιτικές όσον αφορά στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, τον πληθωρισμό και την κοινωνική κατοικία έκανε πριν από λίγο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του κόμματός του σχετικά με το νέο νομοθετικό πλάνο της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην ανάγκη να οριστεί πλαφόν στη λιανική τιμή του φυσικού αερίου και να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ενώ -όπως έκαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρώην υπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Κικίλιας και Χάρης Δούκας– ανέλυσε το σχέδιο που προτείνει η Χαριλάου Τρικούπη για την υπέρβαση των οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τα ευάλωτα και μεσαία νοικοκυριά. Ειδική αναφορά έγινε από τους ομιλητές και για τη στήριξη των νέων- «επτά στους 10 νέους έως 34 χρόνων μένουν με τους γονείς τους λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης, του χαμηλού εισοδήματος ή της ανεργίας», εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

5644161

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για μια ισχυρή πρωτοβουλία τροχοδρόμησης εθνικού σχεδίου της χώρας για την ενέργεια, επισημαίνοντας ότι ένα βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση των δικτύων είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «ώστε η πράσινη μετάβαση να μην γίνει παιχνίδι στα χέρια των λίγων». Χαρακτήρισε κρίσιμο το θέμα της αποθήκευσης πράσινης ενέργειας και για το χωροταξικό που συνδέεται με το μείζον θέμα τόνισε ότι οι όποιες αντιπαραθέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με γόνιμο διάλογο. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι συνεχίζει τις πολιτικές του κ. Τσίπρα, ειδικά για τις πολιτικές που αφορούν στο φορολογικό σύστημα. Διαπίστωσε «τεράστιο κόστος διακυβέρνησης» από τις απευθείας αναθέσεις και τις προσλήψεις μετακλητών, ενώ υποστήριξε ότι είναι σημαντικές οι διαφορές των σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών απ’ αυτές που υιοθετούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Η σοσιαλδημοκρατία μειώνει τις ανισότητες, έχει άλλη στρατηγική και προτεραιότητες», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης εμμένοντας στην υιοθέτηση πολιτικών που θωρακίζουν την ανθεκτικότητα της χώρας απέναντι στις κρίσεις.

Νωρίτερα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τις κατηγορίες της ΝΔ περί «δημιουργικής ασάφειας», ισχυρίστηκε πως η ΝΔ είπε τα ίδια που είπε και ο Τσίπρας στην ομιλία του. «Ό,τι έβγαλε η ΝΔ σαν ανακοίνωση το πρωί, το ίδιο είπε και ο Τσίπρας το βράδυ, δηλαδή ‘’να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε’’. Έχουμε βαρεθεί να απαντάμε στο ίδιο πράγμα. Μάλλον έχουν συνηθίσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να ψάχνουν τον αυτοφωράκια που θα τους κάνει ξανά πρωθυπουργούς, ενώ ο ελληνικός λαός έχει αποδοκιμάσει τις πολιτικές τους και τις επιλογές τους», δή λωσε ο κ. Σπυρόπουλος προσθέτοντας ότι «αυτό δεν θα το βρουν από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με μια συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση πάνω στα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και με ένα κυβερνητικό πλάνο όσον αφορά το τι θέλει να κάνει τα επόμενα χρόνια για τη χώρα, θα ζητήσει συγκεκριμένη εντολή από τον ελληνικό λαό για να κάνει αλλαγές σε αυτό τον τόπο και να μην βιώσουμε ξανά αυτά που βιώσαμε στην τετραετία του κ. Τσίπρα και στην τριετία του κ. Μητσοτάκη».

5644205

 

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα έχει μπει σε αυτή την αστάθεια με προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη που, από τη μία, το παίζει υπεύθυνος πολιτικός – ότι θέλει να ολοκληρώσει την τετραετία – και, από την άλλη, ο ίδιος, η κυβέρνησή του, οι βουλευτές του με τις δηλώσεις που κάνουν, μάλιστα λένε και για ημερομηνία εκλογών. Έχουν βάλει τη χώρα σε μια προεκλογική εκστρατεία. Η κυβέρνηση δεν κάνει αυτό για το οποίο την έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός κι, επιπλέον, ο μόνος που έχει δημιουργήσει την αστάθεια των δεύτερων εκλογών – λέγοντας ότι απλά οι πρώτες είναι μια παρένθεση».

«Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση, να προσπαθήσουμε τέλος πάντων να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που είπε ότι ‘για εμένα δεν υπάρχουν πρώτες εκλογές – πάμε απευθείας στις δεύτερες’» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας είπε να βγάλουμε τον πρώτο πρωθυπουργό ότι και να γίνει».

5644203

«Ψηφίστηκε ένας εκλογικός νόμος, τον οποίο εμείς δεν τον ψηφίσαμε. Δεν τον στηρίξαμε. Όμως τον αποδεχόμαστε γιατί είναι ένας νόμος του κράτους, υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν διαδικασίες διερευνητικών εντολών. Δεν μπορούμε να καταπατάμε το Σύνταγμα και την ψήφο του Έλληνα πολίτη» είπε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα για το αν θα είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον είναι πρώτο το κόμμα της ΝΔ. «Ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα, από αυτά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, θα έχει στους ηττημένους τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λέμε ηττημένους, εννοούμε σε σχέση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών. Όταν η ΝΔ φαίνεται ότι είναι 10 μονάδες κάτω από τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλες τόσες, πάει να πει ότι ο ελληνικός λαός στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα. Όταν εμείς θα είμαστε σχεδόν στο διπλάσιο ποσοστό ή τέλος πάντων αυτό που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός – γιατί εγώ δεν θέλω να είμαι αλαζόνας ούτε να προκαταβάλω το αποτέλεσμα – πάει να πει ότι έχει στείλει ένα συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα».

5644138

Τέλος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και στο βίντεο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Βερναρδάκη, που προκάλεσε σάλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βερναρδάκης δεν είναι ένα απλό στέλεχος ή απλός βουλευτής. Είναι στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, όπως και ο κ. Πολάκης. Είναι πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα να κάνει αυτή τη συγκεκριμένη αντιπολίτευση. Εγώ δεν έχω δει ούτε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να έχει προβεί σε καμία τέτοια δήλωση γιατί έχουμε επιλέξει ένα άλλο ύφος κι ένα άλλο ήθος για την πολιτική αντιπαράθεση»

Τα σχόλια είναι κλειστά.