Ειδησεογραφικό site

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με το ΠΑΣΟΚ για την πραγματική Αλλαγή!

302

Στις κάλπες της 21ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο! Επιστρέφει ξανά στην καρδιά και στο μυαλό του ελληνικού λαού. Του νέου ανθρώπου που αγωνίζεται για καλύτερες προοπτικές ζωής. Όλων όσων μένουν  απροστάτευτοι από τις άδικες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Των μεσαίων στρωμάτων που τα εισοδήματά τους μειώνονται από τον πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των επιτοκίων των δανείων. Των συνταξιούχων που δεν μπορούν να βγάλουν όλο τον μήνα.

Επιστρέφουμε δυναμικά, γιατί όπως έλεγε ο ιδρυτής μας, Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ είναι  το κίνημα που προέρχεται από τον λαό και μπορεί να κυβερνήσει αυτό τον τόπο για να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή, δεν γεννήθηκε για να αποτελέσει διάττοντα αστέρα. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά. Σήμερα, στη νέα σελίδα που ανοίξαμε τον Δεκέμβριο του 2021, κάνουμε πράξη το τρίπτυχο Ανανέωση-Ενότητα- Πολιτική Αυτονομία.

Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις κράτος δικαίου, μια ανθεκτική και συνεκτική κοινωνία, δίκαιη ανάπτυξη, ευημερία για όλους τους πολίτες.

Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει παρελθόν η αδιόρθωτη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Ένα σύστημα εξουσίας που προκάλεσε την κοινωνική αδικία, την καταπάτηση του κράτους δικαίου. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ δεν θα επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού, των κάλπικων υποσχέσεων, των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη του κράτους δικαίου και της υπερφορολόγησης.

Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ θα μπει ανάχωμα στον ελιτισμό της ΝΔ και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πραγματικό δίλημμα αν είναι θα επιτρέψουμε ένα κράτος-λάφυρο στα χέρια λίγων και ισχυρών ή θα αγωνιστούμε για ένα κράτος δημοκρατικό, συμμετοχικό, εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος;

Μας ρωτούν πώς θα αξιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς δεν προδικάζουμε τη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο παρασκήνιο με τις δυνάμεις της διαπλοκής. Δεν λέμε, όπως ο κ. Μητσοτάκης, ότι «η πρώτη Κυριακή δεν μετράει» και θα κάνουμε και άλλες εκλογές μέχρι να γίνει πρωθυπουργός.

Δεν μιλάμε για κυβέρνηση των νικητών ή των ηττημένων όπως ο κ. Τσίπρας, που έφερε την απλή αναλογική και μετά δηλώνει ότι δεν την αξιοποιεί, αν δεν είναι πρώτο κόμμα. Για εμάς, είναι προτεραιότητα από την πρώτη Κυριακή η πρόοδος και η σταθερότητα. Με βάση ρεαλιστικές λύσεις, πρόγραμμα, θέσεις και ένα νέο πολιτικό ήθος.

Σήμερα, η μόνη βιώσιμη, δίκαιη και δημοκρατική διέξοδος στα προβλήματα της χώρας και του λαού μας είναι το προοδευτικό πλαίσιο εθνικής συνεννόησης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Στον πυρήνα του προγράμματός μας βρίσκεται η ανάγκη για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου που θα κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού. Αυτό το εγχείρημα απαιτεί εκ των πραγμάτων διάλογο και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στη βάση ενός μίνιμουμ προγραμματικών συγκλίσεων. Για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, τη μείωση των ανισοτήτων, το ιδιωτικό χρέος, το κράτος, την πάταξη της διαπλοκής και της αναξιοκρατίας, τη βιώσιμη αύξηση των συντάξεων, τις πολιτικές για τις νέες γενιές, τη δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Διότι για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η εθνική συνεννόηση δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Είναι χαραγμένη στη δημοκρατική μας παράδοση. Αυτό αποδείχτηκε το 2010, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, πληρώνοντας τα τραγικά λάθη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας 2004-9. Τότε που Μητσοτάκης και Τσίπρας και άλλες ακραίες πολιτικές δυνάμεις προπαγάνδιζαν στις πλατείες ότι όλα είναι συνωμοσίες. Τα ψέματα, τις αυταπάτες και τα παιχνίδια εξουσίας τα πλήρωσε με τεράστιο κόστος ο ελληνικός λαός, οι νέοι άνθρωποι, η πατρίδα μας. Χάθηκε μια ολόκληρη δεκαετία λόγω της απουσίας συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, την ώρα που άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, βγήκαν πολύ νωρίτερα στο ξέφωτο.

Σήμερα, θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος; Εμείς απαντάμε με όραμα και ρεαλισμό. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει ένα νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Καταθέσαμε πρώτοι ένα επεξεργασμένο, ρεαλιστικό και προοδευτικό πρόγραμμα για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Μιλήσαμε έγκαιρα για την κοινωνική στέγη, το πλαφόν στους λογαριασμούς ρεύματος, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος των πολιτών, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Το ΠΑΣΟΚ,που αποτελεί τον εκφραστή της Δημοκρατικής Παράταξης και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, είναι εδώ για να δώσει φωνή στις αγωνίες του ελληνικού λαού. Να εγγυηθούμε τη δημοκρατική και βιώσιμη διέξοδο για τη χώρα. Να κάνουμε όλοι μαζί το άλμα για την ελπίδα και για τη λυτρωτική Αλλαγή που τόσο πολύ ανάγκη έχει ο λαός μας και ο τόπος μας.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.