Ειδησεογραφικό site

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο πατριωτισμός είναι διαχρονικός και αδιαίρετος

34

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που οργάνωσε το απόγευμα για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, στην οποία μετείχε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν είδη πατριωτισμού.

«Είναι λανθασμένες οι αναφορές στον νέο πατριωτισμό, που σημαίνει πως υπάρχει και παλαιός, στον σύγχρονο πατριωτισμό, που σημαίνει πως υπάρχει και αναχρονιστικός, στον θετικό πατριωτισμό, που σημαίνει πως υπάρχει και αρνητικός, τελικά στον καλό πατριωτισμό, που προφανώς συνεπάγεται πως υπάρχει και κακός, στον πολύ πατριωτισμό, που σημαίνει πως υπάρχει και λίγος. Ο πατριωτισμός, όμως, είναι ένας, διαχρονικός και αδιαίρετος και σημαίνει πως αγαπάς την πατρίδα σου και σέβεσαι και τηρείς τον όρκο που έδωσες να την προστατεύεις. Τελικά, αυτές οι διακρίσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά κατάλοιπα της μετεμφυλιακής περιόδου, όπου η έννοια της πατρίδας, δυστυχώς, αποτέλεσε το κύριο στοιχείο διαμόρφωσης των όρων του εσωτερικού διχασμού» , ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Σημείωσε ακόμη ότι «ο πατριωτισμός συνδυάζεται απόλυτα με τη μεταρρυθμιστική και θεσμική φυσιογνωμία που πρέπει να αποκτήσει η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω» και πως η εξωτερική πολιτική μας εδράζεται σε τρεις και αναντικατάστατους άξονες:

α. Στην ικανότητα Εθνικής Ασφάλειας και Αποτροπής
β. Στις πολύπλευρες Διπλωματικές Συμμαχίες
γ. Στη σταθερή διασύνδεση Εθνικής Ομοψυχίας και Λαϊκής Ενότητας
Δήλωσε ότι οι βασικοί άξονες της εξωτερικής πολιτικής που εγκαινίασε και εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1981 παραμένουν το βασικό πλαίσιο που ακολουθεί η χώρα. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικές οι συμμαχίες που συνήψε η Ελλάδα με τις Αραβικές χώρες και απαραίτητος ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση της πολιτικής της αποτροπής.

Παρατήρησε ότι η Τουρκία έχει αναθεωρητική πολιτική, ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι έχει εφαρμοστεί μόνο για την ονομασία, ενώ οι υπόλοιπες προβλέψεις της καθυστερούν να εφαρμοστούν

Τα σχόλια είναι κλειστά.