Ειδησεογραφικό site

Αναζητούν διέξοδο στα… αδιέξοδα

285

Τέτοιοι παραμυθάδες δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ποτέ στο μέλλον. Ακριβώς όπως το είπε ο καθηγητής Στέλιος Ράμφος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα γκρουπ ψυχοθεραπείας που οι συνθήκες το έκαναν κυβέρνηση. Και την πληρώνουμε εμείς και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε για έναν αιώνα (όσοι, τέλος πάντων, επιζήσουμε). Γιατί έκαναν το πρόβλημά τους πρόβλημα της χώρας. Εκτός από τον Ράμφο δικαιώνουν και τον Αρκά, ο οποίος σε ένα παλιό του σκίτσο έγραφε: «Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από πού μπήκα».

του Άκη Λουδάρου

Ξαφνικά, αυτοί οι απίθανοι τύποι, οι πρώην καταληψίες που μας κυβερνάνε, θυμήθηκαν ότι η έξοδος από το αδιέξοδό τους βρίσκεται στα… αριστερά. Μόνο που και η είσοδος στο αδιέξοδό τους που, όπως προείπαμε, έγινε αδιέξοδο της χώρας, βρίσκεται επίσης στα αριστερά.
Αυτά τα συμπεράσματα βγαίνουν από το μέγα πολιτικό θέμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της ομάδας των καταληψιών που έχουν την ευθύνη για την πορεία της χώρας. Ή καλύτερα της ομάδας ψυχοθεραπείας που αναζητούν διέξοδο από το αδιέξοδο το οποίο οι ίδιοι και οι ιδεοληψίες τους δημιούργησαν. Μία συνεδρίαση που θα μπορούσε να δανειστεί τον τίτλο της δημοφιλούς ταινίας «Το κλουβί με τις τρελές».
Ενώ ο κόσμος καίγεται (και κυριολεκτικά και μεταφορικά), αυτοί αναρωτιούνται αν το μνημόνιο του 2015 που φέρει φαρδιές, πλατιές τις υπογραφές τους ήταν δεξιό ή αριστερό! Πρωταγωνιστής ο πολύς Γιάννης Μπαλάφας. Πάμε πρώτα να θυμηθούμε τι εστί Μπαλάφας.
Λοιπόν, ο Μπαλάφας έχει ανακαλύψει ότι «έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες». Έχει χαρακτηρίσει «μία στραβή» τον θάνατο 11χρονου στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα. Και για το Μεταναστευτικό που είναι η κυβερνητική του αρμοδιότητα έχει πει το εξωφρενικό, αυτό που ούτε μωρός δεν θα εκστόμιζε: «Η Λέσβος δεν έχει πληγεί από το Μεταναστευτικό, δεν είχε ποτέ τουρισμό και οι κάτοικοι το έχουν αποδεχθεί».
Αυτός ο Μπαλάφας, αυτός ο μέγας αριστερός, κάλεσε τους συντρόφους του να μην αναζητούν εναγωνίως αριστερή πολιτική και αριστερούς. Και προκάλεσε εμφράγματα ανακράζοντας: «Μεγαλώσαμε πια!» Αν καταλαβαίνουμε καλά, ο Μπαλάφας μεγάλωσε και έπαψε να είναι αριστερός; Κάτι δηλαδή σαν τον Κουφοντίνα: μεγάλωσε και έπαψε να είναι τρομοκράτης, όταν ήταν μικρός δολοφόνησε ανθρώπους αλλά συγχωρείται, τότε δεν ήξερε τι έκανε και τώρα μπορεί να κρατείται σε ανοικτές φυλακές και να παίρνει κάθε τρεις και λίγο άδεια. Ή μήπως είναι κάτι σαν τον Τσίπρα; Μπα, όχι. Ο Τσίπρας είναι μόνο 44 ετών και σύμφωνα με τη λογική του Βερναρδάκη είναι μικρός και ανώριμος γι’ αυτό τα κάνει όλα θάλασσα. Θα δούμε όταν μεγαλώσει ο Τσίπρας…
Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο πολύ τρέλα μάλιστα, που ο διαστημικός υπουργός Παππάς βρήκε καλώς καμωμένο το μνημόνιο του 2015. Ποιος; Ο Παππάς, που δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τους μνημονιακούς, τους «Τσολάκογλου», τους προσκυνημένους και τους σαμαροβενιζέλους. Ναι, αυτός ο Παππάς τώρα μας βγήκε μνημονιακός. Προφανώς, έκρυψε τα νταούλια και τους ζουρνάδες στο πιο απρόσιτο ντουλάπι του διαστημικού του γραφείου. Για να μην πούμε ότι τα εκτόξευσε στη στρατόσφαιρα.
Για να το ξεκαθαρίσουμε σοβαρολογώντας: οι καταληψίες προσπαθούν να πείσουν ότι δεν είναι πια τόσο αριστεροί όσο έλεγαν αλλά πλησιάζουν το πολιτικό κέντρο και ότι οι συνιστώσες οδεύουν στο να μεταλλαχθούν σε ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ. Κούνια που τους κούναγε. Όσο ο Τσίπρας είναι Ανδρέας Παπανδρέου και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο και ο παπάς της ενορίας είναι αρχιεπίσκοπος. Αν το φαντάζεται έχει πρόβλημα, δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Έχει δηλαδή το πρόβλημα των ΣΥΡΙΖΑίων που νομίζουν ότι, επειδή το συζητούν, έγιναν κιόλας κεντρώοι. Ή επειδή έγινε μέλος της ομάδας ψυχοθεραπείας η Κατερίνα Παπακώστα. Γελάει και το παρδαλό κατσίκι.
Ούτε στα παραμύθια της Χαλιμάς δεν γίνονται αυτά, πολύ περισσότερο στην κοινωνία, την πολιτική και την πραγματικότητα. Κέντρο σημαίνει συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, σοβαρότητα, ευπρέπεια, αισθητική, άποψη, συνεσταλμένα μυαλά, σεβασμό στον απέναντι. Αυτοί δεν έχουν τίποτα από αυτά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ψεύτες και υποκριτές, είναι αμόρφωτοι και απαίδευτοι, είναι τεμπέληδες και φυγόπονοι. Ποιος κεντρώος έχει κάνει ή θα έκανε ποτέ τις κωλοτούμπες που έχουν κάνει; Και το κυριότερο: το Κέντρο είναι ενωτικό ενώ εκείνοι είναι διχαστικοί, έχουν στο αίμα τους να προκαλούν εμφυλίους, να χωρίζουν τους πολίτες στους «καλούς δικούς μας» και στους «κακούς εχθρούς μας».
Για του λόγου το ασφαλές υπάρχει και ένα φρέσκο παράδειγμα. Εφημερίδα φερέφωνο των υπογείων του Μαξίμου μέσα στην εβδομάδα πληροφόρησε διά του κεντρικού της τίτλου ότι οι ακροδεξιοί ετοιμάζουν πανηγύρια στη ΔΕΘ, όπου ο πατερούλης θα στήσει άλλη μία φιέστα για να προσφέρει χάντρες στους ιθαγενείς. Οι άνθρωποι που κατοικοεδρεύουν σήμερα στο Μαξίμου και που δεν είναι ακροδεξιοί, όλα τα προηγούμενα χρόνια ανέβαζαν στρατούς στη Θεσσαλονίκη και πλακώνονταν στο ξύλο με τα ΜΑΤ στο όνομα του «δίκιου του εργάτη». Τότε, οι διαμαρτυρίες, ακόμα και οι ακραίες, δεν ήταν υποκινούμενες, ήταν η έκφραση της αγανάκτησης και της οργής των πολιτών. Τώρα, οι διαμαρτυρίες και τα επεισόδια είναι υποκινούμενες από τους ακροδεξιούς, τους δεξιούς, τους πράκτορες, τους εχθρούς που παραμονεύουν στη γωνία για να πλήξουν την πρώτη-φορά-αριστερά, την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών.
Γι’ αυτό σας λέμε, είναι τρελοί για δέσιμο

Τα σχόλια είναι κλειστά.