Ειδησεογραφικό site

Αναζητώντας το τεμαχισμένο κορμί του Τζαμάλ Κασόγκι

3.040

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κομμάτι από το σώμα του δημοσιογράφου παρά τις έρευνες των Τούρκων σε διάφορα σημεία ενώ το βασίλειο δεν αποκαλύπτει που είναι θαμμένος – Μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου του, o γιος του Τζαμάλ Κασόγκι έφυγε από τη Σαουδική Αραβία

Τι ματωμένα μυστικά από την φρικτή εκτέλεση του Τζαμάλ Κασόγκι μπορεί να κρύβει το δάσος του Μπελγκράντ στην Κωνσταντινούπολη, μια φάρμα εκατό χιλιόμετρα μακριά από την Πόλη ή ένα σπίτι στο στο προάστιο του Γκαϊζί;

Εικοσιπέντε ημέρες μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου και τον διαμελισμό του κορμιού και του προσώπου του, τα όποια θαμμένα απομεινάρια του δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί από τις Τουρκικές Αρχές. Αυτό ίσως να είναι το μόνο μυστήριο που παραμένει άλυτο μέχρι στιγμής, αφού μέχρι τώρα όλη η υφήλιος έχει γίνει κοινωνός ανατριχιαστικών λεπτομερειών για την δολοφονία Κασόγκι.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Σουδάραβες παραδέχτηκαν μόλις χθες ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και τόνισαν ότι συνεργάζονται στενά με τους Τούρκους ώστε να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Παρόλα αυτά δεν έχουν δώσει ακόμη την πληροφορία που έχει θαφτεί η διαμελισμένη σoρός του αρθρογράφου της Washington Post από τους «Τίγρεις» του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η φωτογραφία του τελευταίου φιγουράρει σε δύο banner στην ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας συνοδευόμενη από την φράση «Απαιτήστε την αλήθεια».

banner_washington_post

Δεν είναι μόνο η Post που προτρέπει τους αναγνώστες της να απαιτήσουν την αλήθεια για μια από τις πιο ειδεχθείς δολοφονίες που εκτέλεσαν ποτέ οι υπηρεσίες ασφαλείας μια χώρας.

Την απαιτεί όλη η υφήλιος, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και δύο εβδομάδες, ειδικά οι φρικτές λεπτομέρειες που διέρρευσαν Τούρκοι αξιωματούχοι για την «σφαγή» του Κασόγκι μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως έγινε γνωστό χθες ο γιός του Σαλάχ Μπιν Τζαμάλ Κασόγκι έφυγε από το βασίλειο του σκότους, αφού άρθηκε η απαγόρευση εξόδου του από την Σαουδική Αραβία.

Ο νεαρός πέταξε για τις ΗΠΑ αφού διαθέτει την Αμερικανική υπηκοότητα και είναι άγνωστο αν θα μιλήσει για την υπόθεση και τι θα πει, αφού θεωρείται βέβαιο, ότι θα «πολιορκηθεί» από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.

Η Washington Post έχει πιθανότατα τον πρώτο λόγο για συνέντευξή του, αφού ο πατέρας του Σαλάχ αρθρογραφούσε εκεί, επικρίνοντας πολύ συχνά το καθεστώς ενός βασιλείου, που εξακολουθεί να πορεύεται με τακτικές φρίκης και απόλυτου ολοκληρωτισμού. Κάτι που φάνηκε σε αυτό το χρονικό του τρόμου, που ξεκίνησε ουσιαστικά το περασμένο καλοκαίρι, σε μια σύσκεψη πολύ λίγων στα ανάκτορα του πρίγκιπα-διαδόχου.

Ο γιος του δολοφονημένου δέχεται «οικειοθελώς» τα συλλυπητήρια του πρίγκιπα Σαλμάν

gios-salman

Η αρχή της φρίκης

Ήταν μια πολύ ζεστή μέρα στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού που μια ομάδα ανδρών με προεξάρχοντα τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συζητούσε σε μια δροσερή αίθουσα του παλατιού του στο Ριάντ.

Ανάμεσα στους εξ απορρήτων και απόλυτα έμπιστους συνεργάτες ήταν φυσικά και ο διοικητής της της διαβόητης Αλ Μουκαμπαράτ, στρατηγός Αχμέντ Αλ Ασίρι.
Αυτός που είχε ήδη δημιουργήσει μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα με το κωδικό όνομα «Τίγρεις» η οποία ήταν επιφορτισμένη με ειδικές αποστολές απαγωγής στο εξωτερικό.
Ήταν σε εκείνο το meeting που ο διάδοχος του θρόνου φέρεται να ζήτησε από τον Αλ Ασίρι να «φέρει» στο βασίλειο τον «ενοχλητικό» δημοσιογράφο της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι, έναν απο τους πιο σφοδρούς επικριτές του.

Τότε άρχισε να σφραγίζεται η φρικτή μοίρα του αρθρογράφου της Post, που τέσσερις μήνες αργότερα φτάνει το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου στο προξενείο της χώρας του, στην Κωνσταντινούπολη.

Μαζί του είναι η αρραβωνιαστικιά του Χατιτζέ, στην οποία λέει να ton περιμένει έξω, μέχρι να πάρει ένα απαραίτητο για τον επικείμενο γάμο τους έγγραφο.
Στις μία και τέταρτο, εισέρχεται στο προξενείο και από εκείνη την στιγμή εξαφανίζεται από προσώπου γης, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον ασκό του Αιόλου σε ένα γεωπολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ που συγκλονίζει την υφήλιο τις τελευταίες εβδομάδες.

Μόνο που εκείνη την ημέρα και τουλάχιστον μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα κανείς δεν ξέρει τι έχει διαδραματιστεί πίσω από τις κλειστές πόρτες του προξενείου.

Η αρραβωνιαστικιά του ανησυχεί όσο περνάει η ώρα και ο Τζαμάλ δεν εμφανίζεται, ούτε απαντάει στο κινητό του τηλέφωνο, οποτε και επικοινωνεί με τον σύμβουλο του Τούρκου πρωθυπουργού, Υασίν Ακτάϊ. Ο τελευταίος ενημερώνει άμεσα τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και τον αρχηγό της Αστυνομίας και αμέσως μετά επικοινωνεί με τον πρεσβευτή της Σαουδικής Σαραβίας. Ο τελευταίος εκπλήσσεται από το τηλεφώνημα και δηλώνει παντελή άγνοια για το θέμα, ενώ την ίδια στιγμή στα κεντρικά της ΜΙΤ, οι Τούρκοι αναλύουν ένα βίντεο από το εσωτερικό του προξενείου.

Το θρίλερ μόλις έχει αρχίσει….

Τον έσφαξαν σαν αρνί

Την Παρασκευή το απόγευμα της 20ης Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι οι Τουρκικές Υπηρεσίες Ασφαλείας έχουν εντοπίσει τον ακριβή χώρο μέσα στο προξενείο, όπου ο Τζαμάλ Κασόγκι εκτελέστηκε από την ομάδα των 15 εκτελεστών, σαν αμνός που βρέθηκε ανάμεσα σε αγέλη «Τίγρεων».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του Al Jazeera, ο τεμαχισμός του 60χρονου δημοσιογράφου από τον αντισυνταγματάρχη Σαλάχ Αλ Τουμπάϊγκι άρχισε αμέσως μετά την τελευταία του αναπνοή.
Προηγήθηκε ο άγριος ξυλοδαρμός του, το κόψιμο των δαχτύλων από τα χέρια του και ο αποκεφαλισμός του ενώ ήταν-σύμφωνα με με μια άλλη εκδοχή της υπόθεσης-ζωντανός αλλά ναρκωμένος με μορφίνη.

Εμπειρότατοι πρώην επιχειρησιακοί πράκτορες Δυτικών Υπηρεσιών, λένε ότι πρόκειται αναμφίβολα για την πιο αποτρόπαια εκτέλεση που έχει πραγματοποιήσει μυστική υπηρεσία.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι μόνο καλά οργανωμένη δεν ήταν, αφού η Τουρκική ΜΙΤ κατόρθωσε την ίδια κιόλας ημέρα να εντοπίσει τους 15 εκτελεστές της επιχειρησιακής ομάδας «Τίγρης».
Τα μέλη της κατέφθασαν τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου με δύο lear jet στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, επέδειξαν διαβατήρια με τα πραγματικά τους ονόματα και διέμειναν σε δύο ξενοδοχεία πολύ κοντά στο προξενείο.

Όταν χτύπησε ο «συναγερμός» για την εξαφάνιση του Κασόγκι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας βρήκαν σχεδόν αμέσως την άφιξη των δύο lear jet το προηγούμενο βράδυ.
Κλιμάκιο πρακτόρων της ΜΙΤ κατέφτασε στο αεροδρόμιο και πρόλαβε να ελέγξει εξονυστιστικά-φορώντας στολές υπαλλήλων του αεροδρομίου-το ένα από τα δύο lear jet, χωρίς όμως να ανακαλύψει κάτι, ενώ και οι επιβαίνοντες σε αυτό ήταν «καθαροί» όταν σκαναρίστηκαν οι αποσκευές τους.

Το άλλο είχε φύγει νωρίτερα-πιθανότατα με τα δάχτυλα και το κεφάλι του Κασόγκι στην βαλίτσα του συνταγματάρχη Μουτρέμπ-επιστρέφοντας στο βασίλειο του σκότους, που μέχρι τις 21 του μήνα τηρούσε σιγή ιχθύος γύρω από την εξαφάνιση του δημοσιογράφου της Washington Post.

proxeneio

Προσπάθησε μάλιστα ανεπιτυχώς να τον συνδέσει με την τρομοκρατία μέσω δημοσιεύματος στο οποίο χρησιμοποιήθηκε απόσπασμα απο ένα βιβλίο, το οποίο έλεγε ότι ο Κασόγκι ήταν φίλος του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Κάτι που αν ίσχυε, θα ήταν ένας de facto απαγορευτικός παράγοντας, στο να του παραχωρηθεί η Αμερικάνικη υπηκοότητα, την οποία κατείχε και είναι αυτή που δημιουργεί το μεγάλο πρόβλημα στην σχέση των ΗΠΑ με την Σαουδική Αραβία.

Τα τελικά αποτελέσματα των Τουρκικών Υπηρεσιών Ασφαλείας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στην ολότητά τους ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, αυτά του βασιλείου εμφανίζουν τον πρίγκιπα Σαλμάν ως μια λευκή περιστερά που δεν ήξερε τίποτε για την απόρρητη επιχείρηση της δικής του Αλ Μουκαμπαράτ.

Οι συλλήψεις των 14 πρακτόρων και στρατιωτικών που εκτέλεσαν την επιχείρηση και η αποπομπή των Χασίρι και Κατάνι ήταν αναμενόμενες σύμφωνα με αναλυτές που τονίζουν ότι τουλάχιστον έντεκα από αυτούς είναι πολύ κοντά στον πρίγκιπα-διάδοχο.

Αυτόν που ζήτησε πριν από μερικούς μήνες να του φέρουν στο βασίλειο τον δημοσιογράφο, χωρίς να διευκρινίσει αν τον ήθελε ζωντανό ή σε κομμάτια.
Η συνέχεια γράφτηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας όπου οι κραυγές του Κασόγκι δεν βγήκαν προς τα έξω, όταν του έκοβαν τα δάχτυλα πάνω σε ένα τραπέζι, πριν τον αποκεφαλίσουν και τον τεμαχίσουν την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.