Ειδησεογραφικό site

Ανατροπή με το κληροδότημα ΚΑΠΠΑ: Ο κορονοϊός “πάγωσε” την πώληση του κτηρίου στο Σαν Φρανσίσκο

40

Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, πως είναι ο λόγος της ματαίωσης της πώλησης του κτηρίου στο San Fransisco, που αποτελεί μέρος του κληροδοτήματος ΚΑΠΠΑ προς το Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το αγοραστικό ενδιαφέρον “πάγωσε” ο κορονοϊός, με τον υποψήφιο αγοραστή να το ξανασκέφτεται και να υπαναχωρεί από την πώληση. Στάση αναμονής τηρεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ εκτιμάται ότι όταν τελειώσει η πανδημία, και η γενικότερη ανατροπή των συνθηκών ζωής που παγκοσμίως έχει αυτή επιφέρει, τότε θα επανακάμψει και το αγοραστικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως και να έχει πάντως, αυτό αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο θα αποκόμιζε από την πώληση του ακινήτου περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αξιοποιούσε στην αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Σε ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε η Διοικήτρια του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Ελένη Αλειφέρη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 15/2/2021, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το κληροδότημα «ΚΑΠΠΑ».

Μετά την τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στον Άγιο Φραγκίσκο κ.Σωκράτη Σουρβίνο η Διοικήτρια ενημέρωσε το Δ.Σ ότι ο υποψήφιος αγοραστής του ακινήτου του κληροδοτήματος που βρίσκεται στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου, επί της οδού Market, αριθμ. 1651 απέσυρε την προσφορά του και ως εκ τούτου η διαδικασία πώλησης ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ.Προξένου οι συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία έχουν ως αποτέλεσμα την συνακόλουθη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία επηρέασε σημαντικά την αγορά ακινήτων στην συγκεκριμένη περιοχή, με συνέπεια να παρατηρείται έντονη πτώση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι προτιμότερο να τηρηθεί στάση αναμονής ούτως ώστε το εν λόγω ακίνητο να πωληθεί στην πλέον συμφέρουσα τιμή όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν καθώς η εκτίμηση είναι ότι το συγκεκριμένο κτήριο εξακολουθεί να διαθέτει σταθερή επενδυτική αξία.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του κληροδοτήματος παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς από τον Πρόξενο, στον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε την σχετική εξουσιοδότηση, και σε περίπτωση που υπάρχουν τυχόν εξελίξεις θα υπάρξει σχετική ενημέρωση” καταλήγει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΠΠΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν 5 μήνες, τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, από τον Διοικητή Γιώργο Μπέζο,  πως η διαδικασία της πώλησης του κτηρίου του Κληροδοτήματος ΚΑΠΠΑ, είχε ολοκληρωθεί, ουσιαστικά (όχι τυπικά),  έναντι του ποσού 18 εκατ. ευρώ (21.500.000 δολάρια). Πρόκειται για το  κληροδότημα του Γεωργίου “Κ” Καπόπουλου, (με καταγωγή από τους Κωνσταντίνους Μεσσηνίας), στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής. Στο Νοσοκομείο αντιστοιχούσε ένα ποσό περίπου 7 εκατ. ευρώ από την πώληση, καθώς έχει ποσοστό επί του κτηρίου 37,5%.

Το ακίνητο είναι μια πολυκατοικία σε έναν κεντρικό δρόμο του Σαν Φρανσίσκο με καταστήματα στο ισόγειο και περίπου 60 διαμερίσματα, το οποίο ανήκει κατά 37,5% στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί επίσης οτι σύμφωνα με το κληροδότημα ΚΑΠΠΑ και το 50% μιας Μαρίνας στο Σαν Φρανσίσκο ανήκει στην περιουσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο τότε νομικός σύμβουλος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Χρήστος Αρχοντής,  προκειμένου  να προχωρήσει η πώληση και να αξιοποιηθεί το κληροδότημα μεσολάβησαν 18 δικαστήρια και πάρα πολλά χρόνια (από το 1987 οπότε και απεβίωσε ο Γ.Καππόπουλος),  διότι υπήρχαν πολλές απανωτές διεκδικήσεις από τους κληρονόμους του προκειμένου να καταπέσει το κληροδότημα, το οποίο τελικά μετά από δικαστικούς αγώνες παρέμεινε στην κυριότητα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Τώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την υπαναχώρηση του υποψήφιου αγοραστή, πάει πίσω προς το παρόν η αξιοποίηση από το Νοσοκομείο Καλαμάτας του μεγάλου ποσού που θα έφερνε στα ταμεία του Νοσοκομείου η πώληση του ακινήτου

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.