Ειδησεογραφικό site

Αναθεώρηση του πλαισίου φύλαξης προαναγγέλλει η Παπακώστα λόγω Ρουβίκωνα

189

Πρέπει να αξιολογηθεί από την αρχή το πλαίσιο φύλαξης των στόχων» δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στην ιρανική πρεσβεία, καλώντας ταυτόχρονα να σταματήσει η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του περιστατικού, γιατί ζημιώνει την εικόνα της χώρας.

Την ίδια ώρα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με ανακοίνωση του, διαψεύδει συνδικαλιστή, αντιπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο οποίος δήλωσε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολές να μην αντιδρούν σε περίπτωση επιθέσεων και απλώς να ειδοποιούν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, και τονίζει ότι όλα καθορίζονται από συγκεκριμένα υπηρεσιακά σχέδια.

Εξαιτίας του συμβάντος αποφασίστηκε το πρωί η μετάθεση του φρουρού της ιρανικής πρεσβίας αλλά και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού – Φιλοθέης, όπου ανήκε ο αστυνομικούς φρουρός της πρεσβεία.

Ο διοικητής του τμήματος μετατέθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών, που θεωρείται δυσμενής μετάθεση, ενώ ο αστυνομικός φρουρός στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας.

Η κ. Παπακώστα στη δήλωση της στον τηλεοπτικό σταθμό Star ανέφερε:

«Προφανώς πρέπει να αξιολογήσουμε το πλαίσιο φύλαξης στόχων, αυτό είναι το πρώτο. Προφανώς αξιολογώντας το περιστατικό, θα δούμε, θα αξιολογήσουμε τα πραγματικά περιστατικά και νομίζω ότι είναι διαδικασίες οι οποίες κινούνται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι, προς χάριν της επικοινωνίας, ζημιώνεται ως μη όφειλε, πολύ η εικόνα της χώρας από κάποιους οι οποίοι βλέπω ότι έχουν υιοθετήσει παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορές, προκειμένου να επιτύχουν αυτή την επικοινωνία. Ζημιώνοντας, πάρα πολύ την εικόνα της χώρας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.