Ειδησεογραφικό site

Αναστασιάδης: «Ατυχέστατη» η ρωσική παρέμβαση

140

Ο πρόεδρος της Κύπρου σε τηλεοπτική του συνέντευξη δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του για τις δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον Alpha Κύπρου, χαρακτήρισε τη ρωσική παρέμβαση στις σχέσεις Λευκωσίας – Μόσχας, με τη δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα, «ατυχεστάτη».

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη ρωσική στάση, λέγοντας πως «εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε το δικαίωμα της Μόσχας να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Άγκυρα».

Σημείωσε πως, στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, του είχε αναφέρει ότι δεν ενοχλείται από τη σύσφιξη των ρωσοτουρκικών σχέσεων, αλλά θεωρεί πως είναι και ωφέλιμη, γιατί η Ρωσία θα μπορούσε να μεταφέρει μηνύματα, να ασκήσει πιέσεις και να βοηθήσει περισσότερο στο Κυπριακό.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος ανήκει στην ΕΕ και απέρριψε την ορολογία «ανήκουμε εις τη Δύση», λέγοντας ότι δεν υφίστανται σήμερα οι συνθήκες της αντιπαράθεσης ΕΣΣΔ- δυτικών κρατών, αλλά σήμερα η όξυνση είναι κυρίως σε οικονομικό επίπεδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.