Ειδησεογραφικό site

«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή: Βούλτεψη: Κυβερνάτε με βουλευτές δηλωσίες – Παπακώστα: Δεν τσακώνομαι για την μπουγάδα

76

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε η τοποθέτηση της Σοφίας Βούλτεψη στην Ολομέλεια της Βουλής όπου αποκάλεσε «δηλωσίες» τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές που έσπευσαν να δηλώσουν ότι στηρίζουν προκαταβολικά όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η δεδηλωμένη του Μεγάρου Μαξίμου.

Στις καταγγελίες της βουλευτή της ΝΔ αντέδρασε η κυρία Κατερίνα Παπακώστα που αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά ένιωσε την ανάγκη να επισημάνει ότι δεν δίνει εν λευκώ επιταγή στην κυβέρνηση αλλά δηλώνει πως στηρίζει όλα τα νομοσχέδια που είναι επ ωφελεία του λαού.

«Έχετε εξασφαλίσει μια πλειοψηφία με βουλευτές δηλωσίες που έκαναν δήλωση νομιμοφροσύνης. Ψήφισαν γα την Μακεδονία αλλά το πρόβλημα του δηλωσία είναι η πρώτη δήλωση. Μετά υπογράφει ό,τι του φέρουν» ανέφερε αρχικά η κυρία Βούλτεψη για να συνεχίσει παρά τις διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι, δηλωσίες διότι έκαναν δήλωση πανομοιότυπη όπως με άλλες εποχές. Τελείωσε τι να συζητάμε. Από εδώ και πέρα μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε. Κάνατε δήλωση ότι θα ψηφίζετε ό,τι σας φέρνει ο Τσίπρας. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου. Ετσι γουστάρατε και δώσατε την Μακεδονία».

Η κυρία Βούλτεψη επέκτεινε την επίθεσή της προς την κυβερνητική πλειοψηφία λέγοντας: «Ολο το 2018 ασχοληθήκατε μόνο με την παράδοση της Μακεδονίας. Ακόμα και όταν χάναμε 100 συνανθρώπους μας στο Μάτι ο Τσίπρας ήταν στο Μόσταρ με τον Ζάεφ. Αυτός ήταν ο πόνος σας να κάνετε τον Ζάεφ πρωτεξάδελφο του Μεγα Αλέξανδρου.Γιατί ξαφνικά χάλασαν τη συμμαχία Τσίρπας Καμμενος; Ο Θεοδωράκης που το έπαιζε μέγας μεταρρυθμιστής και τελικά το όραμά του κατέρρευσε ξαφνικά. Γιατί; Για τον Ζάεφ; Μας βάζει σε σκέψεις ότι κάνατε συναλλαγή».

«Με τι ασχοληθήκατε το 2018 εκτός από τον Ζάεφ; Δεν υπήρχαν κόκκινα δάνεια το 2018; Τι κάνατε; Τίποτα, Ζάεφ και ξερό ψωμί. Πληρώσατε το γραμμάτιο Μακεδονία και τώρα έρχεται το πρόβλημα των τραπεζών. Τώρα άντε πάλι να κλέψετε το ενδιαφέρον του λαού με το Σύνταγμα αν και υπάρχει – σοβεί το πρόβλημα των τραπεζών και θα εμφανιστεί. Στο μεταξύ όμως εσείς θα μας παρουσιάσετε ένα άλλο θέμα ίσως την Θράκη. Εχετε τον προσανατολισμό να δώσετε το ζήτημα εκλογής Μουφτή. Λέει ο Τσίπρας ότι δεν είναι θέμα διμερές αλλά ότι ο ίδιος το θέλει. Ελα όμως το θέλω του να συμπίπτει με τα θέλω του Ερντογάν. Και πως συμπίπτουν τα θέλω του με τα θέλω του Ζάεφ και του Ενρτογάν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε φυλλάδια στην μειονότητα στα τούρκικα και υποσχέθηκε εκλογή μουφτή» είπε η κυρία Βούλτεψη

Απαντώντας η κυρία Παπακώστα ανέφερε «Προφανώς κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν κατανοήσει το περιβάλλον που ζούμε. Εγώ δεν μιλώ με τροπο που συνάδει με τρόπο τσακώνομαι για μπουγάδα. Κινδυνεύει να μας δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Οτιδήποτε λέγεται στην βουλή έχει χαρακτήρα νομικής δέσμευσης. Λυπάμαι γιατί η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα  να αποκαλέσει δηλωσίες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ούσα κόρη ανθρώπου που πολέμησε ενάντια σε όσους επέβαλλαν δηλώσεις. Ηρθε να το πει γιατί οι συνάδελφοι ψηφίζουν νομοσχέδια με τα οποία συγκλίνουμε για το καλό του λαού. Να σταματήσει η σπέκουλα. Να προστατεύσει το προεδρείο βουλευτές από κακοήθειες».

Παπακώστα: «Η Βούλτεψη ομιλεί με τρόπο «τσακώνομαι για τη μπουγάδα»»

Μετά την ομιλία της Σοφίας Βούλτεψη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε το λόγο για να υποστηρίξει ότι ουδείς δικαιούται να μιλά εναντίον εκλεγμένου εκπροσώπου των Ελλήνων με τον τρόπο που χρησιμοποίησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν μιλώ με τρόπο «τσακώνομαι για την μπουγάδα, εγώ ομιλώ θεσμικά»» είπε η κυρία Παπακώστα. «Η προλαλήλασα συνάδελφος» συνέχισε η Κατερίνα Παπακώστα χωρίς να αναφέρει το όνομα της Σοφίας Βούλτεψη «έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ούσα κόρη αντιστασιακού και ήρθε να το απευθύνει ως ύβρη -ούσα κόρη αντιστασιακού».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.