Ειδησεογραφικό site

Ανάγκη για Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας – Άρθρο της Κατερίνα Βαλαβάνη, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

4

Της Κατερίνα Βαλαβάνη – Υποψήφια Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β΄ Αθήνας στις εκλογές του 2015, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Οι πολιτικές εξελίξεις και η παγίωση της οικονομικής κρίσης μάς ξεπερνάνε και δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευάλωτο και ασθενές κλίμα αλληλοεπιδράσεων που εκφράζεται μέσα από τη φτώχεια, την ανεργία, την ύφεση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η Ελλάδα βουλιάζει από μια πολιτικά ανίκανη κυβέρνηση που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολική καταστροφή της πραγματικής οικονομίας.

Η χώρα μας δεν έχει άλλο χρόνο, μέρα με τη μέρα η κατάσταση χειροτερεύει για τους Έλληνες, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για λάθη στην εθνική στρατηγική της χώρας. Η υπερφορολόγηση και η οικονομική καταστροφή του ιδιωτικού τομέα είναι χειρισμοί που απαξιώνουν τους κανόνες της αγοράς και δημιουργούν τερατογενέσεις στην πραγματική οικονομία. Την ίδια στιγμή είμαστε θεατές ενός θρίλερ για το κλείσιμο της αξιολόγησης όπου δεν γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, εάν θα κλείσει και ποια είναι τα δημοσιονομικά μέτρα που θα μειώσουν με σκληρότητα το πραγματικό εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου φορτώνοντας ακόμα ένα πρόσθετο τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση.

ΔΥΟ ΕΠΩΔΥΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Σήμερα, μετά από 9 ολόκληρα χρόνια οικονομικής κρίσης, βρισκόμαστε ενώπιον μιας σκληρής πραγματικότητας που έχει τραυματίσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική οικονομία. Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης αποκαλύπτουν τις αρνητικές συνέπειες των 2 τελευταίων χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου οι πειραματισμοί, ο λαϊκισμός, το ψέμα και η ανικανότητά τους, οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στη φτωχοποίηση. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι η κυβέρνηση αυτή επιμένει να συνεχίζει αυτή την πολιτική, με δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις υπέρ των συμφερόντων των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και εθελοτυφλούν στο ότι οδήγησαν τη μικρομεσαία τάξη, στη φτωχοποίηση.

Οι οικονομικοί δείκτες φωτογραφίζουν απόλυτα το ασφυκτικό κλίμα που επικρατεί στην πραγματική οικονομία και φυσικά ο λογαριασμός αυτής της πολιτικής πηγαίνει στον Έλληνα πολίτη. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η προεκλογική σημαία του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2015 ήταν ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης και ότι η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τη λιτότητα, τον φόβο και την ταπείνωση. Σήμερα μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη μεταφράζεται σε ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ανεργία, περικοπές των συντάξεων, αύξηση των κόκκινων δανείων και φοροεπιδρομή σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Παρ’ ολ’ αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται περήφανα και σκληρά.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι ένας κακός εφιάλτης, αντιθέτως είναι η σημερινή πραγματικότητα που οδηγεί κάθε Έλληνα σε ένα μέλλον αβεβαιότητας.

 

ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσα σε αυτή την παλινωδία η ελληνική οικογένεια υφίσταται την ανεργία, όπου στο δ΄ τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκε στο 23,6%, ενώ ο αριθμός των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ αυξήθηκε σε 1,123 εκατ. άτομα, εάν προσθέσεις και τους 500.000 νέους επιστήμονες οικονομικής μετανάστευσης στην περίπτωση που παρέμεναν στη χώρα μας, αναλογικά η ανεργία θα είχε εκτοξευθεί πάνω από 35%. Η δική μου γενιά και οι νεότερες γενιές αντιμετωπίζουν εξαιρετικές δυσκολίες στην εύρεση της εργασίας, στη δημιουργία οικογένειας και αυτό αποτυπώνεται στην ανησυχητική αύξηση της υπογεννητικότητας. Συγκεκριμένα σήμερα οι νέοι λόγω της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος και της ανεργίας περιορίζονται σε ένα παιδί ή και κανένα. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι σε 30 χρόνια από σήμερα ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι 6,5 εκατομμύρια. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό λόγω της κρίσης. Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολύ επικίνδυνο και δυσοίωνο για τον ελληνικό πληθυσμό,  ερημώνουν τα χωριά και οι πόλεις. Σύντομα εάν δεν αφυπνιστούμε για να ξεφύγουμε από την παθητική στάση σε αυτά τα προβλήματα αναμένεται η δραματική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού και το δημογραφικό πρόβλημα θα διαμορφώσει εκρηκτικές διαστάσεις.

 

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ…

 

Η χώρα μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο, δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για πολιτικές που διαγράφουν καθημερινά τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Η μεγάλη ειρωνεία δε, είναι ότι ένας πολιτικός της δικής μας γενιάς, ο Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζει και υποθηκεύει το μέλλον μας αλλά και των παιδιών μας.

Επομένως καταλήγουμε στο εξής δίλημμα, εάν θα επικρατήσει το εθνικό συμφέρον με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την έξοδο της χώρας από την κρίση και στο εάν θα παραμείνουμε με την παρούσα κυβέρνηση να εξυπηρετεί τα μικροκομματικά της συμφέροντα αγκαλιά με την εξουσία και να παρατείνει την αβεβαιότητα στο μέλλον αυτής της χώρας. Σε αυτό το δίλημμα οφείλει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και η ΝΔ να απαντήσουν. Ο κάθε Έλληνας πολίτης δικαιούται να γνωρίζει και με βάσει αυτό το κριτήριο να ψηφίσει, γιατί η χώρα μας δικαιούται επιτέλους να έχει ένα εθνικό πλαίσιο συνεννόησης των δημοκρατικών κομμάτων για να αποκτήσει την ισχύ και την αξιοπιστία που χρειάζεται ώστε να βελτιώσει τους δύσκολους όρους του μνημονίου, να συμφωνήσει στη νέα απομείωση και αναδιάρθρωση του χρέους και να διαμορφώσει επιτέλους πολιτικές βασισμένες σε ένα οδικό χάρτη ανάπτυξης

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.