Ειδησεογραφικό site

Anadolu: Καμουφλαρισμένοι οι γκιουλενιστές στην Ελλάδα

3.542

Κατά την έρευνα που διεξήχθη στο τηλέφωνο της Sevim D, ανακαλύφθηκε ότι η FETÖ έδωσε κάποιες οδηγίες στα μέλη που διαφεύγουν ή προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα

Έχει διαπιστωθεί ότι η οργάνωση των γκιουλενιστών (FETÖ) έχει στείλει «οδηγίες συμπεριφοράς» στα μέλη που έχουν δραπετεύσει ή προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu..

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Σεβίμ και ο σύζυγός της, Ερόλ, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα παράνομα, πριν από λίγο καιρό στην περιοχή της Αδριανούπολης, έδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για ανάλυση. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, όπως λέει το Anadolu, και σε αυτά βρέθηκε το κρυπτογραφημένο πρόγραμμα επικοινωνίας ByLock, που έχει ταυτιστεί ότι χρησιμοποιείται από τους γκιουλενιστές για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Κατά την έρευνα που διεξήχθη στο τηλέφωνο της Sevim D, ανακαλύφθηκε ότι η FETÖ έδωσε κάποιες οδηγίες στα μέλη που διαφεύγουν ή προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Σε μια από τις οδηγίες στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που κατέφυγαν στην Ελλάδα, αυτοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί.

Στο μήνυμα που έστειλε έλεγε «φορέστε καλά ρούχα, ξυριστείτε, αποφύγετε την εικόνα του πρόσφυγα, περούκες ή ξυρισμένο κεφάλι στην Ελλάδα και αποφ΄’υγετε να κυκλοφορείτε έξω πάρα πολύ.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα μέλη της FETÖ που διαβάζουν τις οδηγίες καλούνται στη συνέχεια να διαγράψουν τα μηνύματα.

Περίπου 150 ύποπτοι συνελήφθησαν τους τελευταίους 5 μήνες
Οι συνοριακοφύλακες, επίσης γνωστοί ως «συνοριακοί αετοί» που συνδέονται με τη Διοίκηση Μηχανικού, προσπαθούν να βρουν τέτοια μέλη, να τα εντοπίσουν και να τα συλλάβουν, αναφέρει το Anadolu, προσθέτοντας ότι τους τελευταίους 5 μήνες συνελήφθησαν κοντά 150 ύποτοι, 17 μέλη του ΡΚΚ, 2 τζιχαντιστές και 2 μέλη τρομοκρατών του MLKP στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Μεταξύ αυτών είναι ο İsmail Kurt, ο εισαγγελέας Zafer Kılınç, ο δικαστής που εκδιώχθηκε από την υπόθεση «στρατιωτικής κατασκοπείας» στη Σμύρνη, τον Bülent Kinay, δικαστή που εξετάζει την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, αλλά και το δικαστή στην περίφημη υπόθεση Ergenekon, Fatih Mehmet Uslu.

Τα σχόλια είναι κλειστά.