Ειδησεογραφικό site

Αλβανός ΥΠΕΞ: Η πολιτικοποίηση της υπόθεσης Κατσίφα είναι αδικαιολόγητη

121

«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’», αναφέρει ο Ντιτμίρ Μπουσάτι στη δήλωσή του

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα κινήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητη» την «πολιτικοποίηση» της υπόθεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι, με δήλωσή του χθες το βράδυ στα αλβανικά ΜΜΕ, τόνισε ότι «οι συνθήκες θανάτου έχουν επισήμως ανακοινωθεί» και χαρακτήρισε «απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες στην περιοχή (σ.σ. για την 28η Οκωβρίου) και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας» τα γεγονότα με τον ομογενή από την Αλβανία.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών:
«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα (σ.σ. χθες) στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού στη γειτονική χώρα (σ.σ. Ελλάδα).

Οι συνθήκες κατά τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του, έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας.

Η Κρατική Αστυνομία εξήγησε λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα γεγονός απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες στην περιοχή και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’.

Κάνουμε έκκληση για σύνεση, καθώς οι πολιτικές και διπλωματικές παρανοήσεις της υπόθεσης αυτής είναι σαφείς και άνευ προηγουμένου, διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων χωρίς διακρίσεις εκείνων της ελληνικής μειονότητας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.