Ειδησεογραφικό site

Αλβανός πρόεδρος για τη δήλωση Κοτζιά: «Ελπίζω να είναι fake news»

223

«Φυσικά, δεν ανησυχώ για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε» είπε ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι ο ελληνικός στρατός «πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει»

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πως ο Ελληνικός Στρατός αρνείται ν’ αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, προκαλεί πολλά ερωτηματικά και ποικίλες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

“Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει” δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, ενώ όταν ερωτήθηκε, αν την ευθύνη για αυτό έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι αυτό θα το εξετάσει η Βουλή. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο -σύμφωνα με τοκ κ. Κοτζιά- δεν είναι νομικώς ζωντανά.

Σχόλιο για τις δηλώσεις Κοτζιά περί μη αναγνώρισης των ελληνοαλβανικών συνόρων από τον Ελληνικό Στρατό, υπήρξε την Πέμπτη από τον πρόεδρο της Αλβανίας  Ιλίρ Μέτα, ο οποίος δήλωσε πως εύχεται να πρόκειται περί… fake news.

Mιλώντας στο διεθνές συνέδριο των δημοσιογράφων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης «South East Europe Medi Forum», από όπου σχολίασε τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, ο κ. Μέτα δήλωσε συγκεκριμένα : “Σήμερα κυκλοφόρησε μια ιστορία που ελπίζω να είναι ψεύτικη – φέικ νιουζ- όπου ένας πρώην υπουργός της γειτονικής χώρας, είπε ότι ο στρατός της χώρας δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές και όταν είναι ψεύτικες. Εδώ είναι ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διατηρούν την απόσταση από κάθε χειραγώγηση που αυξάνει τη ρητορική και μας απομακρύνει από τη συνεργασία”.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας επεσήμανε πως “είναι πολύ σοβαρό θέμα” εάν όντως τα όσα δήλωσε ο πρώην Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ισχύουν, ενώ δήλωσε πως δεν ανησυχεί γιατί οι αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζουν τα σύνορα της χώρας. “Φυσικά, δεν ανησυχώ για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε” κατέληξε ο κ. Μέτα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.