Ειδησεογραφικό site

Αλιβιζάτος: «Το εγχείρημά μας δεν έχει γίνει ακόμη ευρύτερα γνωστό»

104

«Κοινή είναι η διαπίστωση σε όλη τη χώρα ότι, πέραν του κύκλου των εξ ορισμού ενδιαφερομένων, δηλαδή των  παλαιών ψηφοφόρων και φίλων της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης, το εγχείρημά μας δεν έχει ακόμη  γίνει ευρύτερα γνωστό» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Αλιβιζάτος.

Πιστεύει, βέβαια, πως η κατάσταση θα βελτιωθεί με τα δυο τηλεοπτικά debates των υποψηφίων στις 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου.

«Αυτό, όμως, δεν αρκεί» επισημαίνει και καταθέτει τις σκέψεις του.

Η επιστολή του κ. Αλιβιζάτου:

Προς τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας
Προς τους περιφερειακούς υπευθύνους του Δικτύου Εμπιστοσύνης
(με την παράκληση να γνωστοποιηθεί και στους νομαρχιακούς υπευθύνους
καθώς και τα μέλη των ΝOE)

Προς τα ιδιαίτερα γραφεία των υποψηφίων

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ TOΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Καθώς προχωρούμε προς την τελική ευθεία για την διεξαγωγή των εκλογών της 12ης και (αν χρειασθεί) της 19ης Νοεμβρίου 2017 και οι περισσότερες οργανωτικές και τεχνικές εκκρεμότητες  έχουν επιλυθεί, θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στα ακόλουθα:

Α. Κοινή είναι η διαπίστωση σε όλη τη χώρα ότι, πέραν του κύκλου των εξ ορισμού ενδιαφερομένων, δηλαδή των  παλαιών ψηφοφόρων και φίλων της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης, το εγχείρημά μας δεν έχει ακόμη  γίνει ευρύτερα γνωστό. Θα διεξαχθούν βέβαια τα δυο τηλεοπτικά debates των υποψηφίων στις 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου, αυτό όμως δεν αρκεί.

Β. Σε κεντρικό επίπεδο, θα αναλάβουμε σχετικές πρωτοβουλίες, στο μέτρο που επαρκούν οι διαθέσιμοι πόροι. Πολύ κρισιμότερο, ωστόσο, είναι να κινητοποιηθούν οι ΝOE, σε τοπικό επίπεδο. Με ποιο τρόπο; Θέτω υπό την κρίση σας τις ακόλουθες ιδέες:

1.Kυκλοφορία τρακτ ή αφίσσας, κατά το  προηγούμενο της ΝΟΕ Βέροιας (εκεί, την αφίσσα θα αναρτήσουν στα καφενεία ο κ. Χασιώτης και άλλοι 2 πρώην Δήμαρχοι!), με μια πρόσκληση για συμμετοχή στις εκλογές και κατάλογο των Εκλογικών Κέντρων  που θα λειτουργήσουν στον συγκεκριμένο Νομό. Ο τρόπος αυτός, όπως παρατήρησε φίλος, είναι ίσως λίγο παλαιομοδίτικος. Είναι εν τούτοις  φτηνός και, σε μικρότερες ιδίως κοινότητες, μπορεί να αποδειχθεί και αποτελεσματικός. Τα τρακτ και οι αφίσσες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν  το ακόλουθο κειμενάκι:

ΜΑΖΙ ΤΟΛΜΑΜΕ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΡΙΟΥ

ΝΟΕ…….

2. Τις 2 τελευταίες εβδομάδες, με πρωτοβουλία των ΝΟΕ και των εκπροσώπων των υποψηφίων, επιδιώκεται η πραγματοποίηση κοινών εμφανίσεων στις τοπικές τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ενδεχομένως με διοργάνωση μικρών  debates. Πέρα από τις διαφορές, προβάλλουμε το στοιχείο της ενότητας που μας συνδέει στα βασικά.

3.Την Τετάρτη/Πέμπτη της τελευταίας εβδομάδας, δηλ. στις 8 ή 9 Νοεμβρίου, καλούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε «επίσημη»-«θεσμική»  συνέντευξη τύπου, όπου ο νοναρχιακός υπεύθυνος, παρουσία των μελών  της ΝΟΕ, παρουσιάζει το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες της ψηφοφορίας.

4. Αυτονοήτως, προβάλλουμε τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στην περιοχή μας όλοι οι υποψήφιοι.

Γ. Οι ενδείξεις από όλη την Ελλάδα είναι ότι το ενδιαφέρον που προκαλούν οι εκλογές, αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται. Ζητούμενο είναι το ενδιαφέρον αυτό να εκφρασθεί και με συμμετοχή στην ψηφοφορία.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ,  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ  ΠΟΣΟ ΥΨΗΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. ΕΜΠΡΟΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΩΝ.
Με τους φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος

Τα σχόλια είναι κλειστά.