Ειδησεογραφικό site

Αλέξης, ο περιφερειάρχης της Άνγκελα – Τα κρυφά σούξου μούξου

98

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, του Βελγίου και γενικά όλης της Ευρωζώνης αλλά και υπερυπουργός Οικονομικών της Ελλάδας χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή την πολύ πολύ επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και στις εξαγορές και στις υπεραγορές, δέχθηκε να απαντήσει τηλεφωνικά στις ερωτήσεις του «Ξεκαρφώματος».

Του Άρες Μάρες

Η διάλεξη και η συνδιάλεξη έγινε στα γερμανικά, μέσω κυκλώματος που έχει εγκαταστήσει στην εδώ πρεσβεία η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας.

ΞΕΚΑΡΦΩΤΗΣ: Αξιότιμε υπουργέ μας. Με τη συμπλήρωση δύο ετών ψήφισης του μνημονίου, τον Αύγουστο του 2015, παραμονή της Μεγαλόχαρης, πώς κρίνετε τον πρωθυπουργό μας και πρωθυπουργό σας κ. Αλέξη Τσίπρα;

ΣΟΪΜΠΛΕ: Τέτοιο καλό παιδί δεν το περίμενα!

ΞΕΚ: Δηλαδή;

ΣΟΪ: Το παλικάρι το έψαχνα στον ουρανό και το βρήκα στη γη!

ΞΕΚ: Δηλαδή είστε ευχαριστημένος…

ΣΟΪ: Κάτι παραπάνω… Το παιδί, επειδή είναι αριστερό, και επειδή είναι γιος εργολάβου, σπουδαγμένος πολιτικός μηχανικός, ξέρει, τελικά, να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστή και οφειλέτη.

ΞΕΚ: Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;

ΣΟΪ: Και άλλο; Τι δεν καταλαβαίνεις; Το αγόρι μας, το καμάρι μας, ο παίδαρός μας, έχει λανσάρει το κλασικό μοντέλο όπου απέξω μας βρίζει και από μέσα κάνει τα θελήματά μας.

ΞΕΚ: Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει…

ΣΟΪ: Πρόβλημά σου… Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι. Στην αρχή, δεν σας κρύβω, όταν μας πληροφόρησε τον Ιούνιο του 2015 ότι θα διώξει εκείνον τον τύπο με τα πουκάμισα έξω, που μας τον έλεγε… Μπαρουφάκη, είχαμε κάποια επιφύλαξη. Αν θα παίξει σωστά το ρόλο του Περιφερειάρχη της Ελλάδας. Μετά όμως από λίγο, πανηγυρίσαμε, διότι είναι ήδη ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός και μας έχει υλοποιήσει πάνω από 400 προαπαιτούμενα. Και το ωραίο είναι ότι σε σας έλεγε πως είναι απλώς… πετούμενα. Ο άνθρωπος πιάνει πουλιά στον αέρα.

ΞΕΚ: Η φράου Μέρκελ τι λέει;

ΣΟΪ: Α, η Άνγκελα είναι τρελά ερωτευμένη με το αγόρι… Έχω τύχει μπροστά σε τηλεφωνήματα, στην Καγκελαρία, όπου το ακουστικό στάζει μέλι.

ΞΕΚ: Βέβαια, προεκλογικά της φώναζε από τα μπαλκόνια… «Go back madame Merkel!»

ΣΟΪ: Ε, αυτό την τρέλαινε την κυρία! Αφού, μια δυο φορές που ο Άλεξ το ξέχασε, τον πήρε στο κινητό και του παραπονέθηκε πως την ξεχνάει. Σας λέω πρόκειται για ταλέντο εραστή. Αλλά τα θέλει και η Μέρκελ γιατί είναι τεκνατζού –αυτό μεταξύ μας μη το μάθει ο άντρας της. Η σχέση βέβαια είναι πλατωνική.

ΞΕΚ: Δηλαδή;

ΣΟΪ: Ο Άλεξ κάθε τρεις και λίγο για να την εξιτάρει, της διαβάζει κατεβατά από τον Μαρξ…

ΞΕΚ: Από τον Μάρξ;

ΣΟΪ:… Και βέβαια αποκαλύπτεται ότι είναι αποσπάσματα από τον Πλάτωνα. Διότι μην ξεχνάς ότι η Μέρκελ είναι πρώην κομμουνίστρια και τα δογματικά τα ξέρει όλα απέξω.

ΞΕΚ: Από την Μπέτυ πώς ξεφεύγει;

ΣΟΪ: Της λέει ότι παίρνει εμένα, ενώ παίρνει την Άνγκελα… Μιλάμε ότι ο άνθρωπος δεν πιάνεται στο παραμύθι. Αφού φέτος θα του απονείμουμε το Μέγα Βραβείο Μυνχάουζεν.

ΞΕΚ: Θα το δεχθεί;

ΣΟΪ: Μας είπε ότι θα το παραλάβει με μεγάλη ευχαρίστηση και θα πει κατά την τελετή ότι  παραλαμβάνει το βραβείο Καρλ Μαρξ!..

ΞΕΚ: Πείτε μας μια σκηνή από την πρώτη σας γνωριμία με τον κ. Τσίπρα…

ΣΟΪ: Την πρώτη μέρα που μου ήρθε εδώ στο υπουργείο Οικονομικών, με απείλησε με έξοδο από το ευρώ. Και όταν του είπα «με το καλό, πότε φεύγετε;» έβαλε τα κλάματα… Ε, τον λυπήθηκα, γιατί νέο παιδί είναι και έδειξε ότι μαθαίνει εύκολα τους ρόλους. Έχει προοπτικές και για άλλα σενάρια που γράφουμε γι’ αυτόν!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.