Ειδησεογραφικό site

Αλέξη, γνωρίζει πλέον ο λαός τους ψεύτες, δημαγωγούς και λαοπλάνους

102

Κρίμα και άδικο να μην υπάρχει στο καλεντάρι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το αγώνισμα της κυβίστησης. Στο τσεπάκι μας θα το είχαμε το χρυσό μετάλλιο με τον υπεραθλητή Αλέξη Τσίπρα. Ασυναγώνιστος στην κυβίστηση, κοινώς κωλοτούμπα.

του Αντώνη Λουδάρου

Για τα μνημόνια που θα έσκιζε, τους σατράπηδες δανειστές που θα έδιωχνε, τους μισθούς και τις συντάξεις που θα μοίραζε, τα νέα ήθη που θα έφερνε, την κατοικία που θα προστάτευε από τους πλειστηριασμούς και μύρια άλλα που θα έκανε, τα έχουμε πει και επισημάνει κατ’ επανάληψη. Και δεν θα κουραζόμαστε να το κάνουμε μέχρι να γίνει μάθημα και στον τελευταίο πολίτη ότι δεν πρέπει να παρασύρεται από ψεύτες, δημαγωγούς και λαοπλάνους.

Στην προκειμένη περίπτωση, το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τσίπρας θα το κέρδιζε για τη μεγαλειώδη κωλοτούμπα του στις διεθνείς, διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας. Ορθώς είπε, με αφορμή την κρίση στα ελληνοτουρκικά ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, με ισχυρό περιφερειακό ρόλο και διεθνείς συμμαχίες, μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

 

Ορθώς, επίσης, προειδοποίησε τους Σκοπιανούς ότι «για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ πρέπει να βρούμε λύση στο σύνολο των ανοιχτών θεμάτων», υπαινισσόμενος ότι ισχύει η πρόθεση για άσκηση βέτο.

Δεν έλεγε όμως τα ίδια και παλαιότερα. Από εδώ προκύπτει και η νέα εντυπωσιακή κυβίστηση. Γιατί σε σχέση με το ΝΑΤΟ υπάρχει και μία πολύ σοβαρή κομματική απόφαση. Πρόκειται για την Πολιτική Απόφαση του 1ου (Ιδρυτικού) Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο (ή Ιούλη, κατά τους κομμουνιστές) του 2013, με την οποία καταργήθηκαν οι συνιστώσες και ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε ενιαίο (τρόπος του λέγειν) κόμμα. Με αυτή την απόφαση, επί προεδρίας Τσίπρα βεβαίως-βεβαίως, κατηγορούνται οι ΗΠΑ ως ιμπεριαλιστική δύναμη και ορίζεται ως άξονας της εξωτερικής πολιτικής η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ που παρακαλούσε ο Τσίπρας να παρέμβει για να εκτονωθεί η επιθετικότητα της Τουρκίας, το ΝΑΤΟ που ο Τσίπρας επικαλείται ως γη της επαγγελίας στην οποία δεν θα πατήσουν το πόδι τους οι Σκοπιανοί.

Επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τσίπα, να τους θυμίσουμε ότι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο τότε (Σεπτέμβριος 2014) τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ (και μετέπειτα υπουργός) Θοδωρής Δρίτσας από το βήμα της Βουλής είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Τι έκανε ο σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου; Είπε το αυτονόητο για τους ΣΥΡΙΖΑίους: «Να φύγουμε. Το λέει το συνέδριό μας με επίσημη απόφαση». Και μάλιστα, η κατοικοεδρεύουσα στην πλατεία Κουμουνδούρου πολιτική ηγεσία κάλυψε απολύτως τον Δρίτσα, με το σκεπτικό ότι επανέλαβε την επίσημη θέση του κόμματος, η οποία συμπυκνώνεται στη φράση: «Στρατηγικός στόχος είναι η απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και η διάλυσή του».

Καταπληκτική κωλοτούμπα, δεν βρίσκετε; Έχουμε όμως και συνέχεια, γιατί όταν ο άνθρωπος είναι γεννημένος νικητής το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία.

Πάλι με αφορμή την τελευταία κρίση στα ελληνοτουρκικά, λέει ο Τσίπρας: «Η Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορά μας. Με ισχυρή παρουσία και σε στενή συνεργασία με τη FRONTEX που διεξάγει την πιο μεγάλη της επιχείρηση στο Αιγαίο. Στα θαλάσσια σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε.».

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, που με το γνωστό ύφος, αυτό του ψευτόμαγκα, απαντώντας σε ερώτηση του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ (Σεπτέμβριος 2015) είχε πει σχετικά με το Προσφυγικό: «Μας έκαναν κριτική (σ.σ. από την αντιπολίτευση) ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Η θάλασσα έχει σύνορα, η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει, θα έλεγε εάν ζούσε ο Αϊνστάιν, παραφράζοντας την παροιμιώδη φράση του ότι «δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το πρώτο δεν είμαι τόσο σίγουρος».

Εκτός από το χρυσό και τα παγκόσμια ρεκόρ στις κυβιστήσεις, η θεόσταλτη κυβέρνησή μας σπάει όλα τα κοντέρ και στις μεθοδεύσεις με πρακτικές μαφίας, καθώς θέλει διαρκώς να μας υπενθυμίζει ότι έδιωξε το παλιό και έφερε το νέο, το αγνό, το ηθικό.

 

Είναι πασιφανές ότι η εισαγγελέας διαφθοράς Τουλουπάκη, η εκλεκτή του Παπαγγελόπουλου, φίλου και συνεργάτη του Καραμανλή (που έχει κολοσσιαίες ευθύνες για την κρίση αλλά τον κρατούν μακριά από τη δίνη), δεν έχει διαχειριστεί ως όφειλε την υπόθεση της Novartis. Για παράδειγμα, μόνο όταν ο Βενιζέλος το επισήμανε και αφού είχε στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να εγκρίνει την υπαγωγή των μαρτύρων σε καθεστώς ανωνυμίας.

 

Πού θα έβρισκε αποκούμπι και προστασία τώρα που βάλλεται από πολιτικούς, νομικούς και δικαστικούς; Πού αλλού; Στο μέγαρο Μαξίμου. Γιατί όπως λέει και η συμβία του Τσίπρα, η ευαίσθητη Περιστέρα Μπαζιάνα, «πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία». Και θέλει ντε και καλά να αποδείξει ότι σέβονται τη διάκριση των εξουσιών.

 

Και πώς σέβονται μία από τις θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που διδάχθηκαν από την απολυταρχική σοβιετία και εφαρμόζει σήμερα ο εκλεκτός τους, ο Μαδούρο: Βγαίνει η Βασιλική Θάνου και πληροφορεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα εκ μέρους τους εισαγγελέως διαφθοράς.

Μα ποια είναι η κυρία Θάνου που παρεμβαίνει σε μια τόσο σημαντική υπόθεση ενώ υποτίθεται ότι δεν γνωρίζει τους χειρισμούς; Ο ρόλος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου είναι εξωθεσμικός. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από σύμβουλος του πρωθυπουργού, δηλαδή συνεργάτης του Καρανίκα και των υπόλοιπων παροικούντων στο Μαξίμου. Πώς ήξερε τι σχεδιάζουν οι δικαστικοί στο Εφετείο Αθηνών και με ποια θεσμική ιδιότητα έσπευσε να τους προκαταλάβει, υποστηρίζοντας την εκλεκτή του Παπαγγελόπουλου;

 

Μαδουρικές μέθοδοι στην Ελλάδα που ο Τσίπρας έλεγε προ ημερών ότι «είναι μια χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όχι. Με τις μεθοδεύσεις, τις αθλιότητες, την καταστρατήγηση του Συντάγματος και των νόμων από την εκτελεστική εξουσία, εν ολίγοις με αυτά που πράττουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα απομακρύνεται από τον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. Αυτό δεν ήθελαν στην πραγματικότητα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Αυτό δεν αναφέρεται και στην Πολιτική Απόφαση 1ου (Ιδρυτικού) Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ; Τα γραπτά ντοκουμέντα που υπάρχουν επιβεβαιώνουν όλα τα λόγια του αέρα. Ευτυχώς!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.