Ειδησεογραφικό site

Αλέξης Τσίπρας: Με αρνητική διαφήμιση και χωρίς μεγάλες συγκεντρώσεις προς τις εκλογές

51

Προεκλογική καμπάνια με αμυντικά χαρακτηριστικά και αποφυγή κινήσεων, που θα εκθέτουν την αδυναμία του να συσπειρώσει και να φανατίσει την εκλογική του βάση, υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που αναγκάστηκε να αναπροσαρμοστεί μετά το στραπάτσο των ευρωεκλογών και ενώ ακόμη δεν έχει καταφέρει να μειώσει ουσιαστικά τη διαφορά από τη ΝΔ που καταγράφηκε το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Στα απανωτά τηλεοπτικά σποτ και στη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα κατά τις προεκλογικές του εμφανίσεις αυτό το διάστημα κυριαρχεί η αρνητική διαφήμιση, που εστιάζει στην «κακή ΝΔ» και το «κακό παλαιό πολιτικό σύστημα» και λιγότερο αναδεικνύει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Περισσότερο κάνει έναν απολογισμό του παρελθόντος, με επίκληση των όσων έχει κάνει κάθε δύναμη μέχρι τώρα, παρά αναφέρεται στο μέλλον και τι λέει κάθε κόμμα γι’ αυτό.

Ακόμη και η μεταφορά σε τηλεοπτικό σποτάκι της γνωστής ιστορίας με τον σκορπιό και τον βάτραχο, που προσπαθούν να περάσουν τη λίμνη, φανερώνει τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταδείξει πόσο «κακοί είναι οι άλλοι».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις, στις οποίες είχε καταφύγει προ των ευρωεκλογών. Με ένα απογοητευμένο στελεχιακό δυναμικό, με υποψήφιους βουλευτές που είναι αφοσιωμένοι στο «σώζω ευατόν σωθείτω» και τους οπαδούς να εμφορούνται από ηττοπάθεια, μοιάζει απολύτως φυσιολογική αυτή η τακτική. Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου προτιμούν συγκεντρώσεις σε μικρούς «θεματικούς» χώρους, όπως αυτή χθες στη λαχαναγορά του Ρέντη, ή σε άλλους εργασιακούς χώρους, σε επιστημονικούς φορείς κοκ.

Μεγαλύτερες συγκεντρώσεις θα γίνουν προς το τέλος της επόμενης, τελευταίας εβδομάδας προ των εκλογών, ώστε να δοθεί η εντύπωση της ύστατης αντεπίθεσης, καθώς ο κ. Τσίπρας επιμένει έστω και δειλά να υποστηρίζει ότι «το παιχνίδι γυρίζει» και πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτή.

Παρότι οι δημοσκοπήσεις δεν συμφωνούν μαζί του, αφού δείχνουν διψήφιες διαφορές από τη ΝΔ, η οποία είναι σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις στο πεδίο της αυτοδυναμίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.