Ειδησεογραφικό site

Αλάθητο ο Πάπας; Και ο Αλέξης…

86

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι εκτός από τον Πάπα, το Αλάθητο το κατέχει και ο ίδιος, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησής του; Διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί δεν ακυρώνει τον ολέθριο νόμο ​Παρασκευόπουλου.

Εκτός πια και αν το ζήτημα είναι ιδεολογικό. Αν είναι θέμα πολιτικής αντίληψης και κοσμοθεωρίας το να αφήνονται ελεύθεροι κακοποιοί και να απολαμβάνουν τς άδειές τους αμετανόητοι τρομοκράτες. Τι από τα δύο λοιπόν συμβαίνει; Αλάθητο ή ιδεοληψία; Ότι από τα δύο και να ισχύει, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό ή κοινωνικά προκλητικό.

Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του νόμου Παρασκευόπουλου που αρνείται ο πρωθυπουργός να επέμβει ή να διορθώσει. Το Αλάθητο ισχύει για όλους. Για τον κ. Κουρουμπλή που είχε την πολιτική ευθύνη για τη μετατροπή ενός μικρού ατυχήματος – ναυαγίου, σε μείζονα οικολογική καταστροφή. Για τον κ. Σπίρτζη που έστειλε χιλιάδες κόσμου στις ατέλειωτες ουρές για την προμήθεια του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για τον κ. Καμμένο που συνομιλούσε με κατάδικο. Για τα λάθη στη διαπραγμάτευση που κόστισαν ακριβά στη χώρα. Για τα λάθη Μουζάλα – και όχι μόνο – στο προσφυγικό ζήτημα. Για τα λάθη του καλοκαιριού με τα ανασφάλιστα Ι.Χ. Για τους λανθασμένους χειρισμούς στις πυρκαγιές. Για το μέχρι σήμερα φιάσκο στο Ελληνικό και σε άλλες επενδύσεις. Για… Για… Για… Είναι πολλά τα λάθη σε όλο το φάσμα της κυβερνησιμότητας και ιδιαίτερα στις πτυχές της καθημερινότητας.

Έχει ιδρώσει ωστόσο κανένα αυτί; Έχει πέσει κανένα κεφάλι; Έχει οργιστεί ο πρωθυπουργός με κανέναν συνεργάτη του; Έχει εγκαλέσει κανέναν; Όχι. Όλα βαίνουν καλώς. Ακόμη και ο ανασχηματισμός, όταν θα έρθει μετά την τρίτη αξιολόγηση, θα είναι πιθανότατα ανασχηματισμός ισορροπιών, ώστε να μην υπάρξουν εσωτερικές αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος. Εκεί που βασιλεύουν οι Αλάθητοι ιδεοληπτικοί.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, δεν κάνουν λάθη. Έτσι θεωρούν. Βέβαια αυτό αφορά τους… μισούς. Που τα κάνουν από άγνοια ή ανικανότητα μπάχαλο. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι μισοί. εκείνοι που διεκδικούν το Αλάθητο λόγω αδράνειας. Λάθη άλλωστε κάνεις όταν πράττεις. Όταν δεν κάνεις τίποτε δεν κάνεις και λάθη…

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Αλάθητο, το οποίο προϋπήρχε ως δοξασία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, διαμορφώθηκε σε δόγμα το 1870 επί του Πάπα Πίου του 9ου. Το Αλάθητο του Αλέξη, εξελίχθηκε σε… δόγμα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015… Στην μετά «κολοτούμπα» (σ.σ. διεθνώς αναγνωρισμένη πολιτική κίνηση) περίοδο.

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.