Ειδησεογραφικό site

AirAsia: Ανασύρθηκαν άλλα τέσσερα πτώματα

35

Δύτες ανέσυραν άλλα τέσσερα πτώματα από τη θάλασσα της Ιάβας και προσέγγισαν τον σκελετό του αεροσκάφους της μαλαισιανής ιδιωτικής εταιρίας AirAsia, το οποίο κατέπεσε στις 28 Δεκεμβρίου στην Ινδονησία.

Το Airbus A320-200, στο οποίο επέβαιναν 162 άνθρωποι, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ μισή ώρα μετά την απογείωσή του από την ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια.

«Οι δύτες έφτασαν στο αεροπλάνο, αλλά δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του επειδή υπήρχαν πολλά καλώδια και συντρίμμια», ανέφερε ο Σ. Μπ. Σουπριγιάντι, υπεύθυνος της υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης η οποία είναι αρμόδια για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των θυμάτων.

Οι δύτες κατάφεραν πάντως να ανασύρουν τέσσερα πτώματα, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα θύματα εγκλωβισμένα μέσα στον σκελετό του αεροπλάνου.

Συνολικά έχουν ανασυρθεί 63 άνθρωποι. Το αεροπλάνο εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας μόλις την περασμένη εβδομάδα, μετά από εντατικές έρευνες στη θάλασσα της Ιάβας. Τα μαύρα κουτιά που καταγράφουν τις συνομιλίες των πιλότων με τον πύργο ελέγχου και τις παραμέτρους τις πτήσεις (ταχύτητα, υψόμετρο, κατάσταση των κινητήρων κλπ.) έχουν ανασυρθεί και αναλύονται ήδη από τους ειδικούς που πρόκειται να παρουσιάσουν προκαταρκτική έκθεση με τα συμπεράσματά τους την 28η Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Ιγκνάσιους Τζόναν αποκάλυψε την Τρίτη ότι το αεροπλάνο ανέβηκε απότομα σε μεγάλο ύψος και κατόπιν υπέστη απώλεια στήριξης κι έπεσε στη θάλασσα, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.