Ειδησεογραφικό site

Αιχμές Παπαγγελόπουλου για ολιγωρία των οργάνων καταπολέμησης της διαφθοράς

258

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η διαφθορά μπορεί να νικηθεί, επισημαίνοντας ότι «μόνο η βλακεία είναι ανίκητη»

Αιχμές για ανεπάρκεια και ολιγωρία των οργάνων καταπολέμησης της διαφθοράς έκανε σήμερα λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας για τη νέα χρονιά στην γενική γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ειδικότερα, ο κ.Παπαγγελόπουλος, πριν προβεί στην κοπή της πίτας, ευχήθηκε υγεία όχι μόνο σωματική αλλά ψυχική και πνευματική, κάτι που είναα απαραίτητο στη δύσκολη εποχή που ζούμε, και επισήμανε:

«Η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού είναι αέναη. Αυτό άλλωστε αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες και τα φιλοσοφικά ρεύματα. Η μάχη λοιπόν κατά της διαφθοράς είναι συνεχής. Αυτό δε σημαίνει ότι η διαφθορά δε μπορεί να νικηθεί. Μόνο η βλακεία είναι ανίκητη. Για να νικηθεί όμως η διαφθορά τα ελεγκτικά όργανα δεν πρέπει να είναι ανεπαρκή ή να επιδεικνύουν ολιγωρία».

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα με τη σειρά της ανέδειξε την πρόοδο και την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η Γενική Γραμματεία στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της και εξήρε τη συνεισφορά των εργαζομένων και το υψηλό επίπεδο της ανταπόκρισής τους στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η νεοσύστατη Υπηρεσία.

Κλείνοντας επισήμανε: «Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι κοινωνικό αίτημα και η ΓΕΓΚΑΔ εργάζεται για την πραγματοποίησή του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.